kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CNR Fuarcılık'a soruşturma

Giriş Saati : 05.09.2008 11:04
Güncelleme : 05.09.2008 18:58
Yeni Haber
Rekabet Kurulu, CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre Kurul, İstanbul'da yatçılık ve su sporları fuarı düzenlenmesine uygun fuar alanı işletmeciliği pazarında, ''NTSR Fuar ve Gösteri Hizmetleri Ltd. Şti'ye yönelik faaliyetleri ile rekabet ihlalinde bulunup bulunmadığının ve Rekabet Kurulunun 19 Ağustos 2007 ve 14 Şubat 2008 tarihli kararlarıyla kendisine getirdiği yükümlülükleri haklı bir gerekçesi olmaksızın uygulamaktan kaçınıp kaçınmadığının'' belirlenmesi amacıyla, CNR Uluslararası Fuarcılık hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Duyuruda, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, kararın, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulacağı bildirildi.
Duyuruda, kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamaların, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin ilgili Kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağı hatırlatıldı.

CNR: YARGIYA SAYGI GÖSTERİLSİN

CNR Uluslararası Fuarcılık ise yazılı bir açıklama yaparak söz konusu iddiaların yargılama yapan Rekabet Kurulu'na intikal ettiğini belirterek "Yargının rahat çalışması ve yargıya saygı gereği bu konuda dikkat ve özen gösterilsin" değerlendirmesinde bulunuldu.

CNR Fuarcılık adına Avukat İbrahim Özel tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"CNR Fuarcılık hakkında fahiş fiyat uygulamak ile ilgili Rekabet Kurulu tarafından yürütülmekte olan herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. Daha önce açılan soruşturmada ise fahiş fiyat ile ilgili Rekabet Kurulu tarafından yapılan bir tespit ve uyarı olmadığı gibi verilen herhangi bir ceza da yoktur. NTSR Uluslararası Fuar ve Gösteri Hizmetleri Ltd. Şti.'nin müvekkil şirkete gönderdiği tüm ihtarlara ve taleplere cevap verilmiştir.

NTSR'nin haksız olarak yer verilmediğine ilişkin iddiaları hakkında Rekabet Kurulu tarafından açılan soruşturma da müvekkil şirketin haksız olduğu veya ceza alacağı anlamına da gelmemektedir."


(AJANSLAR)