kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Valencia’yı herkes tanıdı Ünlü tasarımcı Santiago Calatrava’nın İspanya’nın Valencia kentinde inşa edilen bilim merkezi şehri dünyanın en tanınmış kentlerinden biri haline getirdi.

TÜBİTAK'ın bilim merkezi çağrısına ilk yanıt Konya'dan

FATİH ATALAY
Giriş Saati : 05.09.2008 00:56
Türkiye'de bilim merkezinin kurulması için yapılan çağrıya 6 ilden yanıt gelirken TÜBİTAK, merkezlerden ilki için Konya'da karar kıldı. Proje 30 milyon YTL'ye malolacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
TÜBİTAK'ın bilim merkezi çağrısına ilk yanıt Konya'dan
Türkiye'de bilim merkezi projesi için ilk adım Konya'da atılıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) büyükşehir statüsündeki illere bilim merkezi açılması ile ilgili projenin ilkini Konya kazandı. 30 Haziran'da yapılan çağrıya 6 büyük il katılmıştı. Konya'da 15 bin metrekarelik bir bina bu iş için ayrılırken Konya'nın seçilmesinde sürdürülebilirlik ve finansal kaynak sorunlarının çözülmüş olması etkili oldu. TÜBİTAK'ta projenin sonuçlanması ile ilgili toplantıya katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Bu projenin ülkemizdeki bilimsel düşüncenin gelişmesine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum" diye konuştu. TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş, 6 büyükşehrin başvurmuş olmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, "6 başvuru beklemiyorduk. Hatta hiç başvuru gelmezse ne yaparız diyorduk" dedi. TÜBİTAK'ın Konya'daki bilim merkezine 12 milyon YTL'lik katkı yapacağın ifade eden Yetiş, projenin toplamda 30 milyon YTL'ye malolacağını kaydetti. Kalan kısmının il özel idaresi ve Konya Sanayi Odası ve sponsorların katkılarıyla sağlanacağını belirtti. Yetiş, her büyükşehre bir adet bilim merkezi kurmak istediklerini söyledi.

TÜBİTAK'TAN KATKI
Konya'nın pilot proje olduğunu dile getiren Yetiş, "Yılda 400 bin ziyaretçi bekliyoruz. Dünyadaki bilim merkezleri, giderlerinin yüzde 40'ını kendileri sağlayabiliyor. Kalanı devlet ya da sponsorlar karşılıyor" dedi.