Safranlı pirinçli börek
Güncelleme : 03.09.2008 01:02
Pirinci ıslatıp süzün. Tereyağında tane tane dökülene dek kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ilave edip karıştırın. Safranı, daha sonra tuzu ekleyip demlenmeye bırakın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açıp; yoğurt, yumurta, sirke, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4 eşit bezeye ayırıp, her bezeyi oklava yardımıyla 2 cm. kalınlığında açın. Yufkadan küçük yuvarlaklar çıkarın. Hamurların bir kenarına safranlı pirinci pay edin. Diğer parçayı üzerine kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, ılık olarak servis yapın.
Malzemeler
6 Kişilik
* 1 su bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Bir tutam safran
* Yeteri kadar ılık su
* 1 çay kaşığı tuz
Hamuru için:
* 500 gr. un
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 3 Eylül 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/03/gny/haber,FEC770E6A968423FACED7A4D66ECC38C.html
Tüm hakları saklıdır.