kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Mercimek çorbası

Güncelleme : 03.09.2008 01:02
İLİŞKİLİ HABERLER
Mercimek çorbası
Ayıklanmış mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet küçük boy patates
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet soğan
* 4 su bardağı su
* 3 su bardağı et veya tavuk suyu
* Yarım çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı un
* Tuz
* Nane