Mücverli kuzu madalyon
Güncelleme : 03.09.2008 01:02
Mücver malzemesini geniş bir kapta karıştırın. Tavayı ocağa oturtup sıvıyağı dökün. Mücver malzemesinden tepeleme 2 çorba kaşığı alıp, tavaya koyun ve spatulayla hafifçe bastırarak kızartın (kızarttığınız mücverlerin sıcak kalmasını sağlayın). Sıvıyağı tavaya alıp eti önlü arkalı kızartın. Mücverleri servis tabağına yerleştirin. Kuzu madalyonları mücverlerin üzerine koyarak servis yapın.
Malzemeler 5 Kişilik
* 1 kg. yağsız kuzu madalyon
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
Mücver için:
* 2'şer adet rendelenmiş kabak ve havuç
* 1 adet yumurtanın akı
* 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı un
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 3 Eylül 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/03/gny/haber,3E4C08F647854E73B2D63ABEE3DF5310.html
Tüm hakları saklıdır.