kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya'da muhalif İnguş gazeteci öldürüldü

Yeni Haber
Rusya'da, muhalif İnguş gazeteci Magomed Yevloyev tutuklandıktan kısa süre sonra vurularak öldürüldü.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken, polisin kaza sonucu Yevloyev'i öldürdüğü iddia ediliyor. Prime-Tass Haber Ajansı'nda yer alan haberde, "Yevloyev polisin silahını almaya çalışırken silah ateşlendi ve gazetecinin kafasına isabet etti." deniliyor. Muhalif gazetecinin sahibi olduğu www.ingusetya.ru haber sitesi ise ayrılıkçı yayınlar yaptığı için kapatıldı.

Dün Moskova havalimanında polis tarafından gözaltına alınan Yevloyev'in ifadesi alınmak üzere karakola giderken kaza sonucu polisin sıktığı kurşunun kafasına isabet ettiği bildirildi. İnguş gazetecinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu'nun olayla ilgili dava açtığı kaydedildi. Komisyon sözcüsü Vladimir Markin yaptığı açıklamada, olayla ilgili Rus Başsavlığı ekibinin soruşturma başlattığını doğruladı.

İngusetya.ru haber portalı Rusya'nın en muhalif sitelerinden biri olarak görülüyor. Moskova Kent Mahkemesi sitenin aşırılıkçı nitelikli haberler verdiği gerekçesiyle kapatılmasını istemişti. İnguşetya.ru'nun Genel Yayın Yönetmeni Roza Malsagova'nın da baskılardan dolayı batı ülkelerinden siyasi sığınma talep ettiği ifade ediliyor.

İNGUŞETYA MUHALEFETİ: "RUSYA'DAN AYRILMAK İSTİYORUZ"

Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyeti muhalefeti, Rusya'dan ayrılmak istediklerini açıkladı. Yevloyev'in öldürülmesine sert tepki gösteren İnguşetya muhalefet lideri Magomed Hazbiyev, Rus Ekho Moskvı radyosunun canlı yayınına katılarak Rusya'dan ayrılmak istediklerini ifade etti.

Rusya'dan ayrılmaları için Avrupa ve Amerika'dan da yardım isteyeceklerini belirten Hazbiyev, "Rusya'dan bizi ayırmaları için Avrupa ülkeleri ve Amerika'dan yardım isteyeceğiz. Eğer biz bu ülkeye gerekli değilsek, bundan sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz." dedi.

(CHA)