ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçları, İkinci Dünya Savaşı sonrası doğum patlamasının yaşandığı dönemde dünyaya gelen "baby-boomers" neslinin, toplumu en olumlu etkileyen ve en üretken nesil olarak görüldüğünü ortaya koydu.
Harris Interactive Poll adlı kuruluş ABD'de farklı nesillerin birbirine bakış açısı ve toplumdaki algılanışlarını sorgulayan bir kamuoyu araştırması yaptı.
Bu çerçevede ortaya çıkan sonuçlar ABD'de bugün 44-62 yaş arasını temsil eden ve doğum oranının olağanüstü rakamlara ulaştığı İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde doğan "baby-boomers" neslinin, topluma en olumlu etkisi olan, toplumsal bilinci en yüksek olan ve en üretken nesil olarak görüldüğünü gösterdi.
Araştırmaya göre, "sessiz nesil" diye nitelenen 63-83 yaş arası ise, en çok hayranlık duyulan ve en cömert nesil olarak algılanıyor.
Diğer yandan en genç nesil olan 13-31 yaş arası "kendi isteklerine en düşkün olanlar" diye tanımlanırken, en yenilikçi nesil beklenenin aksine en genç nesil değil, 32-43 yaş arasındaki orta yaşlılar olarak nitelendi.
Araştırmaya göre, 13-31 yaş arasındaki Amerikalılar kendilerini "internet nesli" olarak tanımlarken, 32-43 yaş arası "teknoloji nesli" nitelemesini kendilerine yakıştırıyor. "Sessiz nesli" temsil eden 63-83 yaş arası ise "sorumlu nesil" olarak anılmaktan yana.
Araştırma sonuçlarının ABD'de yaş ayrımcılığı olmadığını ve sanıldığının aksine genç neslin yaşlılara karşı saygı duyduğunu ortaya koyduğu belirtiliyor. Diğer yandan, Amerikalıların "baby-boomers" diye nitelenen neslin "açgözlü ve isteklerine düşkün olduğu" düşüncesinin de böylece yıkılmış olduğu, hatta bu neslin yüksek toplumsal bilince sahip olduğu görüşüyle bu düşüncenin tersine dönmüş olduğu görülüyor.
Araştırmaya 21-83 yaş arasındaki 3868 Amerikalı katıldı.
AA
Yayın tarihi: 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/27//haber,F513CCA6180B4FF1A0123A5B159C2312.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.