kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Merkel, Rusya'dan askerlerini Gürcistan'dan çekmesini istedi

Yeni Haber
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde, kendisinden Rus askerlerini Gürcistan topraklarından çekmesini istedi.

Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım saat süren telefon görüşmesinde Merkel'in Medvedev'den, 6 maddelik ateşkes planının bir an önce uygulanmasını istediğini söyledi.

Wilhelm, Gürcistan'daki Rus askerlerinin mevcudiyetini söz konusu planın ağır şekilde ihlali olarak değerlendiren Merkel'in, Rus askerlerinin bir an önce 7 Ağustos'tan önceki konumlarına dönmeleri talebini dile getirdiğini belirtti.

Merkel'in görüşmede Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını kabul etme kararını da sert dille kınadığını ifade eden Wilhelm, Merkel'in ayrıca, bu kararın devletler hukukuna ve zamanında Rusya'nın da kabul ettiği BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğuna da işaret ettiğini kaydetti.

Wilhelm, Alman kabinesinin bugün, Gürcistan'daki AGİT gözlemcilerinin sayısının artırılması kararına katılmayı kararlaştırdığını ve bu nedenle 2 gözlemciyi daha bölgeye gönderdiğini sözlerine ekledi.

AA