Yarım kilo kıyma, bir çay bardağı irmik, bir adet yumurta, iki dal maydanoz, tuz, bir tatlı kaşığı köfte baharı ve bir kahve fincanı süt iyice karıştırılıp, top top köfteler yapıp, bol yağda kızartın. Diğer taraftan bir kaşık un, bir kaşık nişasta, iki su bardağı yoğurt, bir bardak su ve bir yumurta sarısını karıştırıp, ateşte boza kıvamında pişirin. Köfteleri içine koyup, kısık ateşte bir iki taşım kaynatın. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gram kıyma
* 1 çay bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 2 dal maydanoz
* Tuz
* Bir tatlı kaşığı köfte baharı 1 kahve fincanı süt
Sos için:
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 bardak su
* 1 yumurta sarısı
Etimek pastası Süt, un ve nişasta ile şekersiz muhallebi pişirilir. Cam tepsiye önce etimekler dizilir ardından 1 su bardağı su tepsideki etimeklerin üzerine dökülür. Ardından üzerine şekersiz muhallebi konup. soğutulur. Diğer yandan bir kutu krem şanti sütle çırpılır. Tatlının üzerine yayılır. Arzuya göre Hindistan cevizi ve krokanla süslenir.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 su bardağı pekmez
* 1 su bardağı su
* 1 kilo süt
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı un
* 10 tane etimek
* 1 kutu krem şanti
* 1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için)
Fırında sebzeli omletHavuç, kabak, patlıcan ve biber küp küp doğranır. Ayrı ayrı kızartılır. Diğer yandan makarna haşlanır, süzülür bir kaşık tereyağla sote edilir. Kızaran sebzeler, kıyılmış dereotu, beyaz peynir, yumurta, karabiber, tuz ve pulbiber konup, iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Fırında kızarana kadar pişirilir, üzerine bol dereotu serpilir servis yapılır.
MALZEMELER 5 kişilik
* 1 adet havuç
* 1 adet patlıcan
* 1 adet kabak
* 1 adet dolmalık biber
* 1 su bardağı boncuk makarna
* Yarım demet dereotu
* 2 adet yumurta
* 100 gr beyaz peynir
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
* 2 yemek kaşığı tereyağı
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/26/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.