kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barack Obama'nın yardımcısı siyonist!

BİLGE ESER
Barack Obama'nın sağ kolu Joseph Biden'in, 2007'de İsrail TV'si Shalom'a verdiği röportajda, "Ben bir Siyonistim. Siyonist olmak için Yahudi olmanıza gerek yok. ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük gücü İsrail" dediği ortaya çıktı..
ABD ve dünya basını bütün dikkatini Demokrat Parti'nin Başkan adayı Barack Obama'dan yardımcısı Joseph Biden'e (65) çevirdi. Basın organları, 35 yıllık senatörün politik tutumunu okuyucularına haber ve analizlerle aktarmak için yarışıyor. Basında en ilginç haber, İsrail gazetesi Yedioth Ahronot'ta çıktı. Gazete dünkü sayısında Biden'in "Siyonist" olduğunu yazdı. Biden'in geçen yıl Shalom televizyonuna verdiği röportajda, "Ben bir Siyonistim" dediğini aktardı. Röportajında oğlunun bir Yahudi kadınla evli olduğunu hatırlatan ve İsrail'i ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük gücü olarak tanımlayan Biden'in, "Siyonist olmak için Yahudi olmanıza gerek yok" sözleri dikkat çekiyor.

RUSYA'NIN YÜKSELİŞİ SEÇTİRDİ
New York Times gazetesi ise Biden'in seçilmesinde Rusya ve Gürcistan arasında çıkan savaşın etkili olduğunu ileri sürdü. Rusya'nın yükselen tehdidi nedeniyle Obama'nın Cumhuriyetçi aday John McCain karşısında oy kaybına uğradığı hatırlatılarak, "Önce diplomasi, sonra güce önem veren Biden, Obama için çok kişisel bir karar" denildi.

BEŞ AVANTAJ
İngiliz Guardian gazetesi de koyu Katolik Biden'in Obama'ya 'beş şey' kazandıracağını belirtti: "Obama'nın eli dış politikada güçlenecek, Katolikler arasındaki oy oranı artacak, yaşlılardan da oy alacak, iki eyalette (Delaware, Pensilvanya) daha da güçlenecek, McCain'in polemikleriyle artık baş edebilecek." Obama'nın yardımcısı olma hayali suya düşen Hillary Clinton, dün Biden'i kutlarken Washington Post gazetesi ve ABC televizyonu yayınladıkları anketlerde, Biden tercihinin Obama'ya oy kazandırmadığını belirttiler.