kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CEKETİ KURTARDI, KRAVATI HEDİYE ETTİ Erdoğan konuşmasını bitirdikten sonra salondan çıkarken yanına yaklaşan Hasan Koçan isimli bir vatandaş, Başbakan’dan hatıra olarak konuşmanın başında çıkardığı ceket ve kravatını istedi. Erdoğan ise, "Hem ceketi, hem kravati isteysun, sağa sadece kravati vereyim" diyerek, korumalarından istediği kravatı vatandaşa hediye etti.

'Ülkeyi çeteler yönetemez'

Mustafa BAYRAK Enis YILDIRIM / RİZE
Memleketi Rize'de konuşan Başbakan Erdoğan, "Mafyanın, çetelerin idare ettiği iktidarlar vardı. AK Parti mafyayı, çeteleri çökertti. Ülkeyi mafya ve çeteler değil, millet iradesi idare edecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ülkeyi çeteler yönetemez'
Başbakan Tayyip Errdoğan, memleketi Rize'de yaptığı konuşmada çetelere yüklendi ve "Ülkeyi çeteler değil millet yönetecek" dedi. Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "Her bölgede ülkemizin bütünlüğünü konuşuyoruz, aynı dili konuşuyoruz. 81 vilayeti üniversiteye kavuştururken, hastanelere kavuştururken derdimiz, davamız birdir. O derdin adı Türkiye sevdasıdır" diye konuştu. Bu arada dinleyicilerden bir kişi, 'Sayın Başbakanım, Ergenekon üniversiteni kurdular' diye bağırınca, Erdoğan, "Mafyanın çetelerin idare ettiği, yönettiği iktidarlar vardı. AKP iktidarı mafyayı, çeteleri çökertti. Ülkeyi mafya ve çeteler değil, millet iradesi idare edecek" diye yanıt verdi.

ÇEVRECİLERE ÇATTI
Başbakan Tayyip Erdoğan, çevrecileri kızdıracak açıklamalar da yaptı. Muğla'daki balık çiftlikleriyle ilgili faturanın kendisine kesilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, "Bugüne kadar neredeydiniz, niye sesiniz çıkmadı?" diye sordu. Erdoğan şöyle konuştu: "Sadece Tayyip Erdoğan'a vurayım diye bunu yazamazsın. Buna hakkın yok. Hangi iktidar döneminde bunlara müsaade edilmiş önce onu araştırın. Ben çevreciyim, benim iktidarım çevreci. Ben boş gezen çevreci değilim. Çevreciyim diye ortada dolaşanlara sorun. Çevrecilik adına naptınız? Biz denize akıp giden suların insanoğluna faydası üzerinde çalışıyoruz. Ülkenin karanlıkta kalmasını istemiyorsak, ucuza enerji elde etmek istiyorsak bu kaynakları değerlendireceğiz.. Suyu olmayan yerde çevrecilik adına ne yapabilirsiniz." Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

* KENDİMİZİ HESABA ÇEKTİK: Başınızı iki elinizin arasına alın düşünün, nereden nereye geldik. Bu ülkeyi nasıl kalkındırırız diye düşündük, çözüm üretmeye çalıştık. Hep kendimizi hesaba çektik. Sandığa gelmeden kendimizi hesaba çektik. Halkımız da bizi sandıkta mahcup etmedi.

* MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİLİZ: Hükümet olarak cumhuriyetin temel nitelikleri olan laik ve sosyal hukuk devleti anlayışından asla geri adım atmadık, atmayacağız. Biz Atatürk'ün ifade ettiği gibi, biz millete hizmet etmek için varız, bu milletin hizmetkârıyız, efendisi değiliz.
Haberin fotoğrafları