kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Şener anlatıyor

Çiğdem Toker'in, Abdüllatif Şener ile ilgili kitabı bana da ulaştı. Hayatı oldukça sıradan geçmiş Şener'in. Fukaralık, çalışkanlık, daha sonra Erbakan ile siyaset vs... Üniversitede, ucundan kenarından talebe eylemlerine karışmış; bir kere sobayı tam söndürmediği için eşiyle zehirleniyorlarmış; mide kanaması geçirip ameliyat olmuş; Necip Fazıl'dan, Cemil Meriç'ten, Arif Nihat Asya'dan beslenmiş.
Kitabında "esprili" diyebileceğimiz tek bir olaya rastladım. Zaten Erbakan'ın da gözüne o sözlerle girmiş. "1991'de Demirel Başbakan oluyor. KİT ürünlerine zam kararı alınıyor. Demirel, kendisini eleştirenlere, 'Biz bu zamların babası değil, ebesiyiz' cevabını veriyor. Şener de, Meclis'teki konuşmasında taşı gediğine oturtuyor: Seçimden önce her yerde baba sloganıyla karşılanıyordunuz. Madem babalık değil, ebelik yapacaktınız, bunu neden seçimden önce söylemediniz."
Şener'in bir gün siyasette ağırlığı olabilir. Bugünkü hoşgörüsünü ve Hoca'nın da gözüne girmesine yol açan mizah anlayışını devam ettirmesini dileriz.