Tencereye iki çorba kaşığı un, iki kaşık yağ konup, sotelenir. Unun rengi sararmadan mantarlar ilave edilir. Birkaç kez çevrildikten sonra içine iki su bardağı süt, iki bardak et suyu ve tuzu ilave edilir. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Başka bir tencerede bir kaşık sıvıyağda kavrulan bademler çorbaya eklenir. İnce kıyılmış dereotu ilave edilip, servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 su bardağı konserve mantar
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yağ (arzuya göre ne kullanıyorsanız)
* 2 su bardağı süt
* 2 su bardağı et suyu
* Yarım demet dereotu
* 2 çorba kaşığı badem
Yayın tarihi: 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/23/gny/haber,91002844BF884C2AB21C90E690E5DF74.html
Tüm hakları saklıdır.