Kıyma, tuz, maydanoz ve karabiber iyice yoğrulur. Kiraz büyüklüğünde köfte yapılır. Bir çorba kaşığı sıvıyağ ve bir adet domates rendelenir tencereye konur. İçine iki bardak su ilave edilir. Kaynayınca köfteler konur. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Bir limonun suyu yumurta sarısı ile çırpılır. Yavaş yavaş köfteler ilave edilir. Nane serpilip, servis yapılır.
MALZEMELER 4 kişilik
* 200 gram kıyma
* 2-3 dal maydanoz
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet kabak
* Tuz
* Karabiber
* 1adet domates rendesi
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı yağ
Yayın tarihi: 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/23/gny/haber,34854E2708CB43BE9162CED44520822C.html
Tüm hakları saklıdır.