kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ölümüne koştum!"

Yeni Haber
29. Yaz Olimpiyatları'nda 10 bin metreden sonra 5 bin metrede de gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, yarış sonrası yaptığı açıklamada, ''Antrenörüm Anatoly Bychkov yarış öncesi benden ölümüne koşmamı istedi. Ben de öyle yaptım'' dedi...
Yarış sırasında baştan sona antrenörü Bychkov'un verdiği taktiği uyguladığını anlatan Elvan Abeylegesse, şunları söyledi:

''Güzel bir yarış oldu. Yarışın başlarında geriye düştüm. Daha sonra atak yaparak liderliği devraldım. Sonra orta sıralara gerileyerek orada dinlendim. Son iki turda da yeniden atak yaparak altın madalyayı denedim, ama gümüş oldu. Yarış öncesi beklentim ilk 3'tü. Antrenörüm yapabileceğim dereceyi bildiği için bana güven duyuyordu.''

Yarış sonrası statta tur atmak için Türk bayrağı aradığını, fakat bulamadığını ifade eden Abeylegesse, ''Bilemiyorum bilerek mi yapıyorlar, yoksa beklenti mi yoktu'' diyerek sitem etti.

Bayanlar 5000 metre finalinde yarışan ve 7. olan diğer Türk atleti Alemitu Bekele Degfa ise ilk kez olimpiyatlara katıldığını ve bu mesafeyi koştuğunu hatırlatarak, ''Son turlarda tempo artınca benim için ağır oldu. Böyle önemli şampiyonlarla koşmak kolay değil. Fakat ileride daha iyi yarışlar koşacağım'' dedi.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45