Bulgur bir bardak sıcak suyla haşlanır ve kabartılır. Soğan yağla kavrulur. İçine salça konur, bir kaç kez çevrilir, bulgurun üzerine dökülür. Diğer yandan patates rendelenir. İçine taze soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber konur, yoğrulur. Köfte şekli verilir.
MALZEMELER
* 2 adet haşlanmış patates
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 kaşık biber salçası
* 1 fincan sıvı yağ
* 3 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet limonun suyu
* Kimyon
* Tuz
* Karabiber
Brokoli çorba Brokoli iyice yıkanıp, haşlanır. Süzülüp, robottan geçirilir. Bir tavada un ile yağ kavrulur. Brokoli ilave edilir, unla 2-3 dakika çevrilir. İçine süt ve et suyu konur. Kaynamaya başlayınca kısılır ve 10 dakika pişirilir. İçine tuz ve kara biber ilave edilir. Kaşar rendesi ile servis yapılır.
MALZEMELER
* 250 gram brokoli
* 2 kaşık un
* 3 bardak süt
* 3 bardak et suyu
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
Prenses tatlısı Un tencereye konur, kısık ateşte sarartmadan kavrulur. Süt ve şeker ilave edilir, dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirilir. İçine 125 gram margarin konur, çırpılır. Diğer yanda bir cam kaba iki kepçe tatlıdan konur. Üzerine bisküviler dizilir. Tencerdeki tatlı üzerine dökülür, soğutulur. Ufak bir kapta margarin, kakao, pudra şekeri ve su yağ eriyene kadar pişirilir. İçine bir adet yumurta kırılıp mikserle çırpılır. Tepsideki tatlının üzeri kaplanır. Buzdolabında bir gece bekletilip, üzerine krokan serpilir. Dilimlenerek servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kilo süt
* 3 kahve fincanı un
* 3 kahve fincanı şeker
* 125 gram margarin
* 1 Paket fıstıklı krokan
Sos için:
* 100 Gr margarin
* 2 Çorba kaşığı kakao
* 2 Çorba kaşığı su
* 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 adet yumurta
Yayın tarihi: 22 Ağustos 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/22/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.