Şu an
9 Ağustos 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
9 Ağustos 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
İtalyan usulü dondurma
Arnavutköy'de yeni açılan Girandola adlı butik dondurmacıda, yoğurtlusundan karpuzlusuna, her gün 15 çeşit dondurma yapılıyor. Sahibi Aslı Eraltan da İtalya'da eğitim almış bir dondurma ustası. İki türlü dondurma meraklısı vardır: "Soğuk olsun da nasıl olursa olsun," diyenler ve bir de, "Özgün, sıra ...
Yaşam dosyaları
Kolesterolü düşürmek için en yeni teknikler
Geçen yıl yalnızca kalp ilaçlarına Türkiye 1.5 milyon dolar harcadı. Ameliyatlar, doktor kontrolleri bunun dışında....
Yaz sıcaklarında sağlıklı yaşamanın yolları
Sıcaklar insanları bunaltmakla kalmıyor, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Yazın en sıcak günleri yaşanırken, sizin ve ailenizin sağlığını korumak için bir rehber hazırladık....
Sağlıklı bebek için...
Günümüzde, tarama testleri sayesinde anne karnındaki bebeğin zeka seviyesi ve fiziksel engelli olup olmadığı anlaşılabiliyor....
Aşk, 'Melek ve Şeytan'ı yarattı
20 yıl Amerika'da restoran işleten Levent Altan, aşk uğruna İstanbul'a döndü ve Devil or Angel adlı mekânı açtı. Hem diyet yapanlara hem de yapmayanlara hitap eden Devil or Angel, diyetisyeninizin verdiği listeye uygun yemekleri hazırlayıp evinize de yolluyor. ...
Bir lokma, bin korku
Gıda Güvenliği Derneği'nin (GGD) araştırmasına göre Türklerin hayatındaki en büyük üç risk; trafik kazası, çevre kirliliği ve gıda. Tüketici için gıda güvenliği önemli bir yörüngede, endişe kat sayısı yüksek ve çoğu kişi komplo teorilerine eğilimli. Hayatımız korkular içinde geçiyor. ...
Sefarad mutfağını keşfedin
Yemeklerini Musevi dininin esaslarına göre hazırlayıp sunan Carne Restaurant'ın mönüsü Türk ve Akdeniz mutfaklarının örneklerinden oluşuyor. Özellikle pirinçli domates yahnisi, ıspanaklı kuru fasulye, kaşkarikas ve felafeli denemek lazım. Yıllar önce Londra'dan Bükreş aktarmalı bir uçakla geliyordum. ...
İstanbul'da 24 yıllık Karadenizli
Lazcada patlamış mısır anlamına gelen Pafuli, Kuruçeşme sahilinde 24 yılını dolduran bir Karadeniz restoranı. Eski yerinin yanında, yeni bir binaya taşınan Pafuli'de mıhlama, fasulye turşusu kavurması gibi yemekleri bulmak mümkün. ...
Saray mutfağı Akaretler'e geldi
İstanbul saray mutfağıyla ünlü Konyalı, şimdi de '1897 Konyalı' adıyla Akaretler'de yeni bir şube açtı. İçinde yer alan Cafe Piruhi ise modern mönüsüyle dikkat çekiyor. Günümüzün gençleri 'akaretler' sözcüğünü duyduklarında büyük olasılıkla bunun Beşiktaş'tan Maçka'ya doğru çıkarken sağlı sollu ...
Türk yemeklerinin önlenemez yükselişi
Kempinski Europe Luxury&Lifestyle dergisi bu ayki sayısında simitten böreğe, ayva tatlısından rakıya Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerine yer verdi ve "Türk yemekleri, aileleri ve insanları bir araya toplayan en önemli unsur," dedi.... ...
Galata'da Anadolu lezzetleri şöleni
Anadolu mutfağının geleneksel yemeklerinin yapıldığı Kiva Han'da, ısırgan otlu mısır çorbasından zeytinyağlı pazıya kadar pek çok yemeği tatmak mümkün. Yemeğin üstüne karadutlu muhallebi de iyi gidiyor. Galata'yı severim. ...
Çukurcuma'da gizli bir adres
Çukurcuma'da bir çıkmazın sonunda yer alan Çukurkeyif, insana kendini yazlık bir evin bahçesindeymiş gibi hissettiren bir mekân. Akdeniz mutfağının hâkim olduğu mönüsünde ise farklı kahvaltılar ve salatalar dikkati çekiyor. ...
Assolist Paris usulü antrikot
L'Entrecote de Paris'nin Nişantaşı'ndaki City's' Alışveriş Merkezi içindeki kışlık mekânına giderseniz, sakın tenhalığı sizi şaşırtmasın. Asıl müdavimleri yazın, Kuruçeşme'deki Boğaz manzaralı şubesine gidiyor. Hangi mekânların kışlık yerinde faaliyetine devam ettiğini, hangisinin yazlık bir yere ...
Bir kez gelen unutamıyor
Çeşme'deki Paparazzi restoran ve beach club'ın, Hindistan'dan Amerika'ya kadar her yerde hayranları var. Bunda yemekleri kadar Ege'nin en güzel koylarından Ayayorgi'de olmasının da rolü büyük. Üşenmedim araştırdım. ...
Diğer Gurme Haberleri
İtalyan kalitesi başka
Kolej aşçısının 100 yıllık yemek tarifleri
Asırlık Antakya yemekleri
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
İtalyan şefin şölen sofrası
Köşkte balık ziyafeti
O bir yemek büyücüsü
Yazarlar
Sunay Akın
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Bülent Denli
Refik Durbaş
Alışveriş
İncelten detaylar
Kıyafet hileleriyle daha zarif, daha ince, hatta daha uzun görünebilmek mümkün. Ama önemli olan doğru kombinasyonlar ...
Sokak modası
Salen Mermer (Tasarımcı, 26) Pantolonu Atlas Pasajı'ndan, bluzu Kadıköy'deki küçük dükkânların birinden. ...
Biraz daha cesaret yeter
Bu yılki plaj modasını hâlâ bilmiyor musunuz? Desenli kıyafetleri nasıl kullanacağınıza karar veremiyor musunuz? Veya ...
Spor
Trabzonspor: 0 - Eintracht Braunschweig: 2
Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Trabzonspor, Almanya Üçüncü Ligi takımlarından Eintracht Braunschweig ile ...
"Ümit'in oynama ihtimali yok denecek kadar az"
Galatasaray'da, sakatlanan futbolcu Ümit Karan'ın, sarı-kırmızılı takımın 13 Ağustos Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar ...
Zico göreve başlıyor!
Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra adı birçok kulüple anılan fakat henüz bir takımın başında bulunmayan Zico'nun ülkesinin ...
Cuma
Kare As: Lüks tatil
Tatil yaparken en şık ortamlarda bulunmanın, kral ve kraliçeler gibi ağırlanmanın hayalini kuranların sayısı hiç de az ...
İncelik hileyle olur
Daha ince ve daha uzun görünmek için her yol mübahtır diye düşünenlerdenseniz, size bazı önerilerimiz var. ...
Kıyamet yeniden kopacak
Francis Ford Coppola'nın iki Oscar ve Altın Palmiye ödüllü başyapıtı Kıyamet, yeniden kurgulanmış versiyonuyla ...
Dünya
Gürcistan'dan Rusya'ya ateşkes çağrısı
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'ya ayrılıkçı Güney Osetya bölgesindeki çatışmaları sona erdirme ...
Ermenilerden ölüm tehdidi
ABD'de Ermeni meselesinde Türkiye yanlısı bir tutum izleyen Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Parti Tennessee ...