İLİŞKİLİ HABERLER
Salatalarda kullanılıyor sinirleri güçlendiriyor
Salatalarda kullanılıyor sinirleri güçlendiriyor
DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
02.08.2008
Kanola yağı, bir süredir zeytinyağının yerine yemeklerde, salatalarda ve kızartmalarda kullanılıyor. Kanola yağı kullananlarda iletiyi kuvvetli alma özelliği yani hissetme gücü daha fazladır. Nöronlar; sinir hücreleri ve yağ hücrelerinden oluşmaktadır. Onların iyi işlemesi için mutlaka dengeli ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Hücre yenilenmesini sağlayan ise; proteindir. Hücre içindeki nöronların gelişmesi de yağlara bağlıdır. Bu noktada, yeşil bitkiler son derece önemli bir rol oynar. Kanola adlı bitkinin içeriğinde, yeterli oranda kerofil bulunmaktadır. Bu da; özellikle bağışıklık sisteminin dış etkilerden korunmasını sağlar. Zeytinyağı gibi kanola yağının da dumanlanma noktası yüksektir. Kokusu yoktur ve akışkanlığı normaldir. Zeytinyağının kokusunu ağır bulan kişiler, onun yerine kanola yağını tercih edebilirler.
Yayın tarihi: 5 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/05/gny/haber,8446D9438D494AFDA386C97FEB95CDDE.html
Tüm hakları saklıdır.