kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kadın vekillerin tamamına yakını Meclis'in son gününe beyaz ağırlıklı kıyafetlerle katıldı.

Meclis 2 ay tatile girdi

Osman AYDOĞAN / ANKARA
Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararı sonrası jet hızıyla çalışarak 7 yasa çıkaran Meclis tatile girdi. 1 Ekim'de işbaşı..
Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla tansiyonun düşmesinin ardından, çalışma ve stres yorgunu Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi. Meclis son gününde jet hızı ile çalışıp 7 yasa çıkardı. Gece yarısı birbirleriyle vedalaşan milletvekilleri seçim bölgelerinin yolunu tuttu.

1 EKİM'DE
Son çalışma gününde Meclis 7 tasarıyı yasalaştırdı. SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının affına ilişkin sürenin uzatılmasını düzenleyen yasanın yanı sıra, TÜ- BİTAK yasası, Kayseri'de Melikşah Üniversitesi kurulması, Elektronik Haberleşme Yasası, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin beden terbiyesine devri ve seyahat acenteleri ile kamu kurumlarının birbirlerinden alacaklarını düzenleyen tasarılar gece geç saatlerde tamamlanarak yasalaştı. Cuma günü de çalışmak istemeyen vekiller çalışma temposunu hızlandırarak son günlerinde 13 saat boyunca mesai yaptılar. Milletvekilleri birbirlerine teşekkür ederek vedalaştılar. Tatile giren TBMM yasası gereği olağanüstü bir durum olmazsa 1 Ekim'de toplanacak. 1 Ekim günü ise Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe denk geliyor. Gece geç saatlere kadar TBMM çalışmalarına katılan Erdoğan, milletvekilleriyle tek tek tokalaşarak iyi tatiller dileğinde bulundu. Gece 01.40'a kadar çalışmaları izleyen Erdoğan, "Bize de bir el sallar mısınız" diye seslenen foto muhabirlerine "Olmaz öyle şey yanlış anlaşılır" diye karşılık verdi. Erdoğan "Gelecek yasama yılında eksikleri gözden geçireceğiz. Çok daha farklı bir çalışmayı arkadaşlarımla planlayacağız. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm Parlamentoyu oluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları