Un hamur yoğurma kabına alınır, ortası açılır. İçine yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığında margarin ile tuz konur. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapılır bezelere bölünür. İçi için soğan rendesi bir kaşık yağ ile kavrulur. Haşlanmış patateslerin üzerine dökülürü. Karabiber, tuz ve kırmızıbiberle tatlandırılır. Oklava ile açılır bir ucuna patatesli harç konur rulo sarılır. U şekli verilir. Sonra tekrar uçları içine döndürülür. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır. Tepsiye dizilir, üzerine yağ sürülür ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER 6 kişilik Hamuru için:
* 500 gram un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 150 gram margarin veya tereyağ
* Biraz ılık su
* Tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 adet yumurta
İçi için:
* 2 adet haşlanmış patates
* 1 adet soğan rendesi
* 1 kaşık sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
Yayın tarihi: 31 Temmuz 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/31/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.