Oda sıcaklığında margarin bir kaba alınır, üzerine şeker bir bütün yumurta diğer yumurtanın sarısı konur karıştırılır. Leblebi robottan geçirilir un haline getirilir ilave edilir. Süt, kabartma tozu, vanilya ve un konur iyice yoğrulur. Erik büyüklüğünde parçalara bölünür, yuvarlanır. Önce yumurta akına sonra cevize batırılır aralıklı olarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1.5 su bardağı leblebi (tuzsuz sarı leblebi)
* 3 su bardağı un
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı süt
* 2 yumurta birinin akı ayrılacak
* 1 paket margarin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 Çay bardağı ceviz
Yayın tarihi: 31 Temmuz 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/31/gny/haber,C0FF2D62AD00465FA1055D1FDCD8F565.html
Tüm hakları saklıdır.