Türk mutfağını tanıtma adına Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen ve çoğu ev yapımı yemekler, Çinlilerin büyük beğenisini kazandı.
Çin basını ve turizm acentelerine yönelik
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen etkinlikte zeytinyağlı sarmalar büyük ilgi gördü. Dün gece düzenlenen ve samimi bir havada geçen etkinlikte Türk kebapları ve tatlılarından da örnekler sunuldu. Yemeklerin çoğunu evde yapan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Oğuzhan Yurteri'nin eşi Hatice Yurteri'nin gösterdiği hünerler etkinliği izlemeye gelenleri hayran bıraktı.
Etkinliğin sponsoru olan Erguvan Turizm'inin Çin Müdürü Tayfun Bayram'ın Arjantinli eşiyle yaptığı tango gösterisi de büyük ilgi gördü. Pekin'de bulunan turizm rehberi Yener Özdem'in çiğ köfte yoğurması Çinlilerin beğenisini kazandı. Gecede göbek dansında da kısa bir gösteri sunuldu.
CİHAN
Yayın tarihi: 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/28//haber,868F6B73EEDF4F7387B46FB38A34E3A4.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.