Kıyma soğanla kavrulur. İçine küçük doğranmış domatesler konur. Maydanoz, karabiber, tuz, knor bulyonu ilave edilir ve bu karışımı tepsinin dibine yayılır. Üzerine küp küp doğranmış patatesler konulur. Knor bulyonun diğer tableti de 1 yemek kaşığı salça ile eritilerek patateslerin üzerine dökülür. Üzeri hafifçe kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Fırından tekrar çıkarılır. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve nane çırpılarak, yarı pişmiş tepsinin üzerine dökülür. Tekrar fırına konulur. Üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Keserek servis yapılır.
MALZEMELER
* Yarım kilo kıyma
* 3 büyük baş soğan
* 3 büyük domates
* Yarım demet maydanoz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* Yeteri kadar tuz
* 2 tablet tavuk bulyon
* Yarım patates
* 2 yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
Ekmek pastası Ekmek içi ufalanır. Fırında 5 dakika kurutulur. Bir kaba 2 yumurta, şeker, kabartma tozu, kuş üzümü ve pekmez konur iyice karıştırılır. Eritilmiş margarin, tarçın, zencefil ve ekmekler de konup kek kıvamında bir hamur yapılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına konur. Benmari usulü fırında pişirilir. Üstüne marmelat konur ya da üzerine krem şanti sürülüp mevsim meyveleri ve fıstıkla süslenir.
MALZEMELER
* 1 tane ufalanmış bayat ekmek
* 1 su bardağı şeker
* 2 adet yumurta
* Yarım çay kaşığı tarçın
* Yarım çay kaşığı zencefil
* Kabartma tozu
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı pekmez
* 125 gram margarin
* 1 kase krem şanti
* 1 kase çilek
* Yeşil fıstık
Patatesli kurabiye Patatesler püre yapar gibi ezilir. İçine kabartma tozu, tuz, elenmiş un ve eritilmiş ve soğutulmuş margarin konup, yoğrulur. Tüm malzemeler koca bir hamur yapılır. Minik minik toplara ayrılarak pişirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Daha sonra 180 derece fırında pişirilir.
MALZEMELER
* 500 gram un
* 1 paket margarin
* 3 adet haşlanmış orta boy patates
* 1 kabartma tozu, biraz tuz
* 1 yumurta sarısı
* Susam veya çörek otu
Yayın tarihi: 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/21/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.