kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TBMM'den içki yasağına ilginç savunma: Gündüz yasak, gece serbest

Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, "Yıldız Sarayı parkındaki restoranda Meclis Başkanlığı'nca neden içki yasağı" uygulandığına yönelik soru önergesine, Meclis Başkanı Köksal Toptan adına Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil yanıt verdi.

Pakdil, "Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası Yerleşkesinde yer alan restoranda, gündüz saatlerinde, personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmamaktadır. Akşam saatlerinde ise gruplara hizmet verildiğinden toplu talebe göre içki servisi yapılmaktadır" dedi. Arıtman ise Pakdil'in yanıtına "Bir restoranda içki ya verilir ya verilmez, bu işin gecesi gündüzü olmaz. Yıldız Sarayı parkındaki restoran da personelin kullandığı bir restoran değil" karşılığını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Yıldız Sarayı parkındaki restoranda Meclis Başkanlığı'nca içki yasağı uygulandığı iddiasını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Arıtman önergesinde, yaptığı incelemeler sonucunda Meclis'e bağlı tesislerde kılık kıyafet yönetmeliklerine uymayan personelin çalıştığını tespit ettiğini belirterek "TBMM Yalova sosyal tesislerinde, TBMM Yıldız Şale Sosyal Tesisleri'nde ve Yıldız Porselen Fabrikası'nda çok sayıda kadın personel görev yapmaktadır. Ayrıca TBMM'ye bağlı Yıldız Sarayı'nda ki muhteşem boğaz manzaralı, tamamen halka açık kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri verilen, düğün organizasyonları yapılan restoranda her türlü yemek servisi yapılmasına rağmen alkollü içki verilmemektedir" dedi.

"AKŞAM TALEBE GÖRE İÇKİ SERVİSİ YAPILIYOR"

Önergeye yanıt veren Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ise Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası yerleşkesinde yer alan restoranda, gündüz saatlerinde, personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmadığını, akşam saatlerinde ise gruplara hizmet verildiğinden toplu halde talebe göre içki servisi yapıldığını söyledi. Pakdil, Meclis tesislerinde kılık kıyafet yönetmeliklerine uyulmadığı iddiası konusunda ise "Yıldız Porselen Fabrikası ve sosyal tesislerde çalışan personel, kılık kıyafete ilişkin yasal düzenlemelere uygun davranmaktadır. TBMM'ye bağlı işletmelerde, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde ilgili mevzuata uygun hareket edilmektedir" dedi.

ARITMAN: "GÜNDÜZ YOK GECE VAR OLMAZ, İÇKİ YA VERİLİR YA VERİLMEZ"


Arıtman ise verilen yanıta "İçki servisi yapılmadığı bizzat kendi tespitim. Kaldı ki, gündüz yok gece var olmaz, bir restoranda ya içki verilir ya verilmez. O restoran da personelin kullandığı bir restoran değil. Boğaz'da ve çok turistin geldiği bir yer. Turist içki servisi olmadığı için geri gidiyor. Türbanlı personeli de yine kendi gözlerimle gördüm. Hem sosyal tesiste hem Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası'nda. Olmadığını iddia etseler de yine de memnun oldum. Demek ki bundan sonra yasalara aykırı, yönetmeliklere aykırı bir düzen olmayacak" karşılığını verdi. Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası yerleşkesinde yer alan restorana tekrar gideceğini ve verilen cevabın yaşama geçirilip geçirilmediğini bizzat tespit edeceğini ifade eden Arıtman, "Bundan sonra da aynı uygulamaları orada görürsem zabıt tutturacağım" dedi.

(ANKA)