kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RÖGAR KAPAĞINDAN BANKAYA... Rögar kapağından girdikleri kanalizasyon kanalında 25 metre yürüyüp, kazıya başlayan zanlıların, soygun için bir ay çalıştıkları belirlendi.

Banka soyguncuları altın saçarak kaçtı

Enis YILDIRIM ANKARA
Başkent'teki film gibi banka soygununda, hırsızların tünelden panik içinde kaçarken altınların bazılarını düşürdüğü ortaya çıktı. Beş gün geçmesine karşın soyguncuların izi bulunamadı..
Ankara'daki soygun, 1971'de Londra'da tünel kazılarak gerçekleştirilen banka vurgununu akıllara getirdi. Aradan geçen 37 yıla rağmen hâlâ gizemini koruyan ve hatta 'Banka İşi' isimli filmi de çekilen soygun, "Gerilim, entrika, skandal ve tehlikenin iç içe geçtiği bir birleşim" diye tanımlanmıştı. Başkent'te meydana gelen olay da çok farklı değildi: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası şubesine tünel kazarak giren soyguncular, bankanın 14 özel kasasını açtılar. 3 kasanın boş olduğunu gören soyguncular, 11 kasada bulunan ziynet eşyası ve paraları alarak kayıplara karıştılar. Soyguncuların 11 kasada bulduğu iki tabancaya ise dokunmadığı belirlendi. Soygun sırasında çalan alarmı üzerine cuma gecesi bankaya ulaşan yetkililerin, gizli kasaların bulunduğu bölmenin kapısını açmakta güçlük çektikleri öğrenildi. Kiralık kasaların bulunduğu bölmenin kapısını ancak yapan usta açmayı başardı. Kasaların bulunduğu bölümün kapısı açılınca, gerçek su yüzüne çıktı. 264 özel kasanın bulunduğu odaya tünel kazarak giren hırsızların, kapıyı arkadan demir teli ile ördükleri tespit edildi. Bu yüzden 32 saat gecikmeli soygun ihbarında bulunuldu.

MAĞDURLAR TESPİT EDİLİYOR
Tabandan 3 metre aşağı inen ve yaklaşık 50 metre kazı yaparak 264 özel kasanın bulunduğu bölüme ulaşan soyguncuların, alarm sesi üzerine kaçtığı belirlendi. Paniğe kapılarak kaçan soyguncuların tünel içerisinde, kasalardan çaldıkları altınların bir bölümünü de düşürdükleri tespit edildi. Banka müdürünün ifadesini alan hırsızlık masası ekipleri, özel kasaların sahiplerini de belirlemeye başladı. Tüm ihtimalleri göz önünde bulunduran polis, tatildeki bazı banka müşterilerine ise ulaşamadı. Soygunun üzerinden 5 gün geçmesine karşın polis ipucu bulabilmek amacıyla bölgedeki baz istasyonundaki telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Yollardaki tüm kamera kayıtlarına el konuldu.
Haberin fotoğrafları