kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şair, ses sanatçısı ve avukat olan Ela Kurt aynı zamanda İTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği yüksek lisans öğrencisiydi. Ela Kurt 29 yaşındaydı.

Şair avukat kazada öldü

Veli SARIBOĞA
İSTANBUL'DAN duruşma için gittiği Denizli'den Afyon'a giderken otomobilinin takla atması sonucu ağır yaralanan 29 yaşındaki avukat Ela Kurt, Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ankara Asliye Ceza Hâkimi Şahin Kurt'un kızı olan Ela Kurt, TRT Ankara'da sözleşmeli olarak bir dönem ses sanatçılığı yaptı. Ankara Hukuk Fakültesi'ndan mezun olduktan sonra İstanbul'a 3 yıl önce gelen Kurt, aynı zamanda İTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği yüksek lisans öğrencisiydi.

İKİ ŞİİR KİTABI VARDI
"Kalbim Mavi Kaldı" ve "Sebeb-i İstanbulum" adlı şiir kitapları bulunan Ela Kurt, "Firari" isimli şiir kitabını yayına hazırlıyordu. Kazada ölen avukatın http://bircezaavukatiningunlugu.blogcu.com ve http://elakurt.blogcu.com isimli iki ayrı internet sitesi bulunuyor. Genç avukat bugün Ankara Yenimahalle'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.