Şu an
6 Temmuz 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
6 Temmuz 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının Avrupa ve Amerika'da zengin mineraller içereninden şarap şişesinde satılanına kadar birçok çeşidi var... Ama dünyanın 70 ülkesinde musluktan akan suda arsenik tehlikesinden söz ediliyor Amerika'da bir şişe Bling H20, 40 dolara satılıyor.. ...
Yaşam dosyaları
Yaz estetiğinde son trendler
İşin uzmanları tatil estetiğinin püf noktalarını anlattı: Yazın, aşırı sıcaklarda estetik yaptırılır...
Yorulan beyninizi dinlendirme yolları
Bütün bir kış çalıştıktan sonra yaz tatilinde yan gelip yatmayın! Tatilde yorulan beyninizi dinlendirmeye bakın....
Anne modelleri
Araştırma şirketi Nielsen, her gelir düzeyinden 800 Türk annesi ile görüştü ve Türk annelerinin özelliklerini araştırdı....
Mönülere yaz geldi
Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.... Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... ...
Çiftlik balıklarına haksızlık ediliyor
Alabalık ve çipura ile başlayıp sinarite uzanan kültür balıkçılığımız çok ilerledi. "Denizden çıkmayan balığı yemem,'' diyenler çok yanılıyor. Çünkü çiftlikte yetişen balıkların hem denetim mekanizması ciddi hem de raf ömrü daha uzun. "Ay, çiftlik balığı mı? Kesinlikle yemem. ...
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Hayatını değişik tatlar yaratmaya adamış, New York Times gazetesi tarafından Amerika'nın en iyi şefi olarak lanse edilen Grant Achatz, dil kanserine yakalanınca kendini tatsız ve çekilmez bir hayatın içinde buldu. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Enginar kraliçelere layık
Restoranlarım benim fantezilerim
Safran altın değerinde
Pirincin yeri dolmaz
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Açlık gelince, gurmelik biter
İstanbul'da yemek turizmi
Amatör şarapçılar artık özgür
Yazarlar
AHMET ÖRS
Su, hayat kaynağı mı tehlike mi?
Musluk suyunun yerini çoktan alan kaynak sularının ...
Ecevit Kılıç
Gülse Birsel
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Öncel Öziçer
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Carla Bruni: Son efsane
Jackie Kennedy, Lady Diana, Grace Kelly ve Audrey Hepburn... Tarihe efsane olarak geçen kadınlara bir yenisi daha ...
Bu blogger kendini aştı
Filipinli blogger Bryan Boy, çok alçakgönüllü davranıyor ama moda dünyası onun uzun zamandır ünlü tasarımcı Marc ...
Erkeklere bir haller oluyor
Geçtiğimiz hafta Milano'da düzenlenen defilelerde modacılar sürpriz tasarımlarla görenleri hayrete düşürdü. ...
Teknoloji
Çalınan ve kaybolan telefon sayısı 5 ayda 13 bini buldu
2007 yılında 21 bin çalıntı ve kayıp cep telefonu ihbarı yapıldı. 2008 yılının ilk 5 ayında kayıp ve çalıntı ihbarı 13 ...
Küçük ofislere siyah beyaz hızlı baskı
OKI, hızlı, kompakt, siyahbeyaz yazıcısı B2000 serisinde kampanya başlattı. Benzer modellerine göre yüzde 30 daha küçük ...
Turkcell'in tavuğuna ve basın odasına ödül
Turkcell'in tarife yumurtlayan tavuğu ve internetten canlı yayınladığı basın odasına ödül yağdı. ...