kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyadan 55 konuk İstanbul'u 'hissetti'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'yi tanıtma amacıyla hazırlanan "Feeling İstanbul" projesi dünyanın dört bir yanından konukları bir araya getirdi..
Tarihi, doğası ve turistik mekanlarıyla dünyanın en güzel kentlerinden olan İstanbul, dünyanın dört bir yanından gelen seçkin yabancı konuklara tanıtıldı. Televizyoncu, gazeteci, gurme ve şehir yazarlarından oluşan 55 yabancı konuk, 2010 Avrupa Kültür başkenti İstanbul'dan hayranlıkla ayrıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bakanlık tarafından Türkiye'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında "Feeling İstanbul" adlı proje, değişik ülkelerden konukları bir araya getirdi. 20 ülkeden davet edilen konuklar, şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerinin bir arada yer aldığı programa dahil oldu. Yabancı konuklar, bu kapsamda, şehrin en gözde kültür, sanat ve yeme içme mekanlarında ağırlandı.

TOPKAPI'DAN İSTANBUL MODERN'E
İstanbul'a konuk olan grup, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, St. Antuan Kilisesi gibi tarihi mekanları gezerek şehrin görkemli tarihini gördü. Konuklar, ayrıca İstanbul'un modern yüzünü temsil eden İstanbul Modern, İstinye Park gibi mekanları da görerek doğu ile batıyı, geçmiş ile geleceği birlikte yakından tanıma fırsatını buldu. Konukların 6 gün boyunca dopdolu bir programla İstanbul'un tüm güzelliklerini görmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında şehre konuk olan grup, derin hayranlıklarını ifade ederek Türkiye'den ayrıldı.