Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "sakallı ve bıyıklı adam çalıştırmam" diyen işadamı Rahmi Koç'un düşüncesinin ilkel ve ayrımcı olduğunu savunarak, "İşte bu ülkede bu insanların primi yok, bu böyle bilinsin. Karşılığı yoktur. Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Güya bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi, saygıyı bulamazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam ve burada eğer bana taraf deniyorsa, evet ben bu anlamda tarafım" dedi.
Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Siyasetin tabiatı gereği zor, mesuliyetli ve meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Erdoğan, siyaset kurumuna hariçten bakıp elini taşın altına koyma mesuliyeti üstlenmeyenlerin genellikle siyaseti kolay sanan tutum içinde olduklarını ifade etti. Zaman zaman herhangi bir yerde bir güzellik olsa "Keşke bundan siyasetçiler de nasibini alsa' denildiğini kaydeden Erdoğan, "Geçmişten bugüne bu hep böyle oldu. Ama ülkemizde bundan nasibini alamayan, kendi meslektaşlarını hiç göremezler ya da kendi meslektaşlarının
Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini hiç görmezler. Onlara aslında, bir aynaya bakın da kendinizi bir görün, demek gerekiyor. Çünkü ülkemizin hiçbir zaman olumlu yanını değil de hep kendilerini bardağın boş tarafını görmekle görevli telakki ederler. Böylece gölgeler altında bir yaşam sürmeye devam ederiz. Siyaset, size muhalefet edenlerin de, toplumun tümünün hukukunu güvenceye altına almayı gerektirir" diye konuştu.
"BEN BU KONUDA TARAFIM"
22 Temmuz akşamı parti genel merkezinde yaptığı konuşma için "Konuşma sadece orada kaldı, maalesef ondan sonra buna uyulmadı' gibi kasıtlı bir argüman ortaya çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, o akşamki konuşmanın bir milat olmadığını bugüne kadar dile getirdiklerini tekrarladıklarını kaydetti. "Bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Ben işyerime asla sakallı ve bıyıklı olanı asla almam, diyenlerden yana olmadık. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var? Kendi insanları arasında böyle bir ayrımcılığı yapmanın sosyolojik anlamda bir tanımı olabilir mi? İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi? Düşünebiliyor musunuz, bu ülkede birçok şeylerin konuşulduğu zaman güya kendilerine saygı duyulduğunu zannediyorlar. İşte bu insanların bu ülkede primi yoktur, karşılığı yoktur. Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Zira bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi saygıyı bulmazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam, eğer burada bana taraf deniyorsa evet ben bu anlamda tarafım. Niye, çünkü benim vatandaşlarımın arasında böyle bir ayrımı yapma hakkına kimse sahip değil."
(ANKA)
Yayın tarihi: 4 Temmuz 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/04//haber,299B071F1ED04FBA982B3FE5F95F3DD2.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.