kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Agos Gazetesi yazarı Sevan Nişanyan’ın eşi Müjde Nişanyan’ın üstüne dışkısını dökmesi, Agos gazetesini de karıştırdı.

'Kadınlık onurum için boşanacağım'

CİHAN
Eşi Sevan Nişanyan tarafından üzerine dışkı dolu kavanoz boşaltılan Müjde Nişanyan "Çocuklarımın ve bütün kadınların önünde onurumu korumak istiyorum" dedi..
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde yaşayan Müjde Nişanyan, eşi Sevan Nişanyan'dan boşanmak için harekete geçti. Agos gazetesi yazarlarından Sevan Nişanyan'ın, Mayıs ayında kendi dışkısını bir kavanoza koyarak üstüne döktüğünü ve bu durumu jandarmaya ileterek durumu belgelediğini aktaran Müjde Nişanyan, 17 yıllık evliliğini artık devam ettiremeyeceğini, aksi taktirde yarın da üstüne kezzab dökülebileceğini söyledi. Aralarındaki geçimsizlik sebebini hukuk süreç başladığı için anlatamayacağını söyleyen Müjde Nişanyan, Hukuki sürece girdiğimiz için artık konuşmalarımda daha temkinli olmam lazım. Onurumu korumam gerekiyor. 8,12 ve 16 yaşlarında üç tane evladım var. 10 yıl sonra internete girdiklerinde annem böyle bir olay karşısında nasıl tavır almış diye bakacaklar. Çocuklarım aldığım tavrın doğru olduğunu görecekler. Çünkü babalarını karalamadan, aşağılamadan, o bana yakışmaz çünkü. Ama çalışan bir iş kadını olarak çocuklarımın ve bütün kadınların önünde onurumu korumak istiyorum." dedi.

'KADINLAR GÜÇLENSİN'
Boşanma öncesi birlikte kurdukları otelin paylaşımı sebebiyle böyle bir olayın yaşandığı iddialarını rededen Müjde Nişanyan, olayın insani dram yönünün üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu söyledi. Kendi başına gelenlerin başka kadınların da başına gelebileceğini aktaran Nişanyan, "Önemli olan üniversiteli bir kadının, erkeğinin şiddetine maruz kalması, bu çok acıklı bir şey. Çoğu zaman birçok kadınımız ben dahil yıllarca kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik, tavrıyla yaklaşıyoruz. Aman çevrem duymasın, aman işyerimde rezalet olmasın, o zaman benim buradaki davamla kadınlara bir pencere tutabilirsem çok iyi olacak. Kadınlar haykırsınlar, güçlensinler" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları