Ahmet Arslan William Fung
50 milyar dolarlık dev GAP'ı 'tekstil üssü' seçti
Dünyanın en büyük tekstilcisi Li&Fung'un Direktörü William Fung, "Tekstilde İstanbul'a yönelen sıkıntı yaşıyor. Maliyetleri % 15-20 azaltmak için müşterilerimizi GAP'a yönlendiriyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
50 milyar dolarlık dev GAP'ı 'tekstil üssü' seçti
Merkezi Hong Kong'da bulunan, sadece tekstil ürünlerinde yıllık cirosu 12 milyar doları aşan, dünyanın en büyük tedarikçisi Li&Fung, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu üs seçti. 50 milyar dolarlık dünya devi Li&Fung, Türk ortağı Arslan Şirketler Grubu ile birlikte GAP bölgesinde atıl durumdaki fabrikaları canlandırarak üretime geçirecek, daha sonra ihracata yönlendirecek. Doğu ve Güneydoğu'da 150 bin kişiye istihdam sağlayacak proje hazırlanacak. Türkiye'den yılda 600 milyon dolarlık tekstil ürünü alımı gerçekleştiren Li&Fung, önümüzdeki 3 yılda alım miktarını 250 milyon dolar artırarak, 850 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Ortağı Arslan Şirketler Grubu ile GAP'ta atılıma hazırlanan Li&Fung'un patronu Fung, "Tekstilde sadece İstanbul'a yönelen firmalar sıkıntı yaşıyor. Müşterilerimizi GAP'a yönlendirmeyi hedefliyoruz. Üstelik maliyet yüzde 15-20 düşecek" derken, Aslan Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Arslan da ekledi, "Biz üreteceğiz, Li&Fung da dünyaya pazarlayacak" diye konuştu. İşte 50 milyar dolara hükmeden Li Fung Şirketler Grubu'nun Direktörü William Fung'tan önemli mesajlar: -GAP için Türkiye'ye geldim. Ankara'da görüşmelerimiz olacak. Müşterilerimizi de bu bölgeye yönlendireceğiz. Büyük parçalı siparişlerimizi orada elde etme şansımız var. Üstelik maliyet yüzde 15-20 düşüyor. Bu bölgede kalite kontrol ofisleri kurmayı planlıyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da ne kadar hızlı fabrika kurulursa işler de o kadar hızlanır. Atıl fabrikaların da üretime geçirilmesi önemli."
'TÜRKİYE YÜZDE 20 PAHALI'
- Şirketimiz 100 yaşını aştı. Ben de şirkette üçüncü jenerasyonda şirketi yönetiyorum. Son İmparator filmini izleyenler bunu daha iyi değerlendirecek. Bizim grubumuz dünyanın tekstil tedarikinde önemli bir yere sahip. Amerika, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin tedarikini sağlıyoruz. Asya kökenli şirketler olarak İstanbul'u tedarik merkezi, üs olarak görüyoruz. - Türkiye, Güneydoğu Asya, Afrika pazarlarına göre daha pahalı. Yüzde 20 daha maliyetli ürünler sağlıyoruz. Ancak, Türkiye'yi hızlı tedarik pazarı çabuk üretim, çabuk sevkıyat olarak görüyoruz. Türkiye yatırımlar açısından güvenilir ve istikralı bir ülke. Kapatma davasını da yatırımlar açısından risk olarak görmüyoruz.
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
İLİŞKİLİ HABERLER
50 milyar dolarlık dev GAP'ı 'tekstil üssü' seçti
Yayın tarihi: 25 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/25//haber,8528ED2E58C34D669B9A439CD68A3C85.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.