Bulgur bir tepsiye konur. Üzerine iki su bardağı sıcak su eklenir. Kapak kapatılır, yarım saat bekletilir. Üzerine püre haline getirilen patates, tereyağı, soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve limon suyu katılarak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Islak avuç arasında sıkılır. Servis tabağına sıkılır. Bol yeşillik konarak servis yapılır.
Malzemeler
* 6 adet patates (haşlanmış)
* 2 su bardağı ince bulgur
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 demet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 2 adet yeşil sarımsak
* 1 limon suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 kahve kaşığı kimyon
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 25 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/25/gny/haber,318129CDB6D34F81B75EB60427BE778C.html
Tüm hakları saklıdır.