Enginarlar ayıklanır, limonla ovulur. Unlu, limonlu suya konur. Soğanlar tencereye alınır. Yağla öldürülür. Patates, havuç ve bezelye ilave edilir. Üstüne enginarlar dizilir. Üstünü örtecek kadar su ilave edilir. İçine tuz ve şeker konur. Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca enginarlar servis tabağına alınır. İçlerine bezelyeli garnitür doldurulur. İnce kıyılmış dereotu serpilir, servis yapılır.
Malzemeler
* 5 tane orta boy enginar
* 3 orta boy halka halka doğranmış soğan
* 2 su bardağı garnitür (havuç, bezelye, patates)
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım demet dereotu
* 1 limonun suyu
Yayın tarihi: 25 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/25/gny/haber,AE28166CDFD64C0F88EA919707EDF748.html
Tüm hakları saklıdır.