kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de daha önce bu yatla tura çıktığı öğrenildi.

Müdürü tutuklatan yat yedieminde

SABAH
Bir işadamına ait yatı yasadışı yollarla üzerine geçirdiği belirlenen emniyet müdürü tutuklandı. Lüks tekne ise yediemine teslim edildi ..
Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama ve Koordinasyon (APK) Daire Başkanlığı'nda görevli emniyet müdürü Sedat Erdoğan, bir işadamına ait yatı sahte belgelerle üzerine geçirdiği iddiasıyla tutuklanınca, söz konusu yat Yalova Dereağzı'ndaki yediemine çekildi. Sedat Erdoğan'ın tutuklanmasına neden olan olay, iki yıl önce yaşandı. Alanya'da yat işletmeciliği yapan işadamı Hasan Ali Büyükkurt, kendisine ait "Büyükkurt" isimli yatı Yalovalı işadamı Şener Pişmişoğlu ve kız arkadaşı E.P.'ye 6 aylığına kiraladı. Ancak kira süresi dolmasına rağmen yat geri verilmedi ve ortadan kayboldu. Yatın sahibi Büyükkurt savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İSMİ 'SEDA' OLMUŞ
Büyükkurt, Yalova'dan gelen bir ihbar üzerine şehre giderek bazı değişikliklerin yapıldığı anlaşılan yatını limanda buldu. Bunun üzerine Yalova polisi de harekete geçti. Bu süreçte "Seda" adı verilen yatın sahte evraklarla Emniyet Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanlığı'nda görevli emniyet müdürü Sedat Erdoğan'ın üzerine kayıtlı olduğu saptandı. Yatı kiralayan Pişmişoğlu, kız arkadaşı E.P. ve Erdoğan tutuklandı. Bütün bu gelişmelerin ardından 34 metre uzunluğunda ve 400 bin dolar değerindeki lüks yat Yalova Dereağzı'nda yedieminde demirlendi. Barı, jakuzisi, mutfağı ve televizyon salonu bulunan yatın orijinalliğinin bozulduğu ve pek çok bölümünün değiştirildiği ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları