Çok zengin meyveli ve sek roze şaraplar en iyiler olarak kabul ediliyor. Bunun dışında dömisek ve yarı tatlı rozeler de var. Kavaklıdere'nin Çalkarası üzümünden ürettiği Lal, en çok bilinen roze şaraplardan biri. Bunun dışında Türkiye'nin tek yarı tatlı rozesi olan Rosato, Doluca'nın Karasakız, Çalkarası ve Grenache üzümlerinden elde ettiği Villa Doluca Klasik Roze, yine Doluca'nın vişne, çilek, ahududu aromalarını çağrıştıran Verano'su ve yumuşak içimli Doluca Roze'si ülkemizde öne çıkan roze şaraplar. Kayra firması da Terra markası altında Türkiye'nin ilk monosepaj Kalecik Karası üzümünden yapılmış roze şarabını piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Piyasaya yenilenen etiketiyle sunulan Tılsım Roze de balıklarla, baharatlı yemeklerle ve salatalarla oldukça uyumlu hafif bir şarap. Sevilen markasının Şiraz ve Cabernet üzümlerinden ürettiği 'R' de yerli şaraplar arasında sivriliyor.
Yayın tarihi: 22 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/22/pz/haber,F56C60A1B44A485AA61BF32D9F025902.html
Tüm hakları saklıdır.