Şu an
22 Haziran 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
22 Haziran 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı kitabındaki bilgilere göre yapılan yemekler, Hititlilerle yemek zevkimizin pek benzeşmediğini ortaya koyuyor. Bu uygarlığın mönüsünden, sadece pekmezli hamur tatlısı ağız tadımıza uygun.... Yıllar önceydi. ...
Yaşam dosyaları
Anne modelleri
Araştırma şirketi Nielsen, her gelir düzeyinden 800 Türk annesi ile görüştü ve Türk annelerinin özelliklerini araştırdı....
Babalar Günü
Bu pazar Babalar Günü......
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Başrolde zeytinyağı
Bir akşam yemeği mönüsünde dokuz farklı zeytinyağı... Şef Maximilian Thomae, Ege'ye özgü malzemeler ve değişik zeytinyağları ile çok farklı bir mönü hazırladı.. Hey gidi günler!.. Biz vaktiyle zeytinyağının hangi bölgeden, ne cins ağacın zeytininden sıkıldığını, sızma mı, yoksa erken hasat mı ...
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Hayatını değişik tatlar yaratmaya adamış, New York Times gazetesi tarafından Amerika'nın en iyi şefi olarak lanse edilen Grant Achatz, dil kanserine yakalanınca kendini tatsız ve çekilmez bir hayatın içinde buldu. ...
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Uzmanlar "Tereyağı yararlı mı, zararlı mı; yumurta kolesterol deposu mu yoksa değil mi?" diye tartışa dursun, en güzel yorumu daha 16. yüzyılda Montaigne, Denemeler adlı kitabında yapmış: "Seve seve, iştahla yaptığım hiçbir şeyden zarar görmem...". ...
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük Türkiye ziyareti sırasında iki öğünde kendini gösteren enginar, Batı dünyasında kral ve kraliçelerin sebzesi olarak biliniyor. Kraliçe Elizabeth de ülkemize gelen milyonlarca turist gibi, kendisine sunulan yemeklerin planlanmasındaki ...
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok ...
Diğer Gurme Haberleri
Safran altın değerinde
Pirincin yeri dolmaz
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Açlık gelince, gurmelik biter
İstanbul'da yemek turizmi
Amatör şarapçılar artık özgür
Bir 'şişman ördek' masalı
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yazarlar
AHMET ÖRS
Hititler ne yer ne içerdi?
Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı ...
Kazım Kanat
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Yaşama Dair
Acımasız moda hiç durmuyor
Sokak modasının yaratıcıları, çoğunlukla yine sokaktaki insanlardan ilham alıyor. Belki de bu dinamizm nedeniyle, modada ...
Bu yaz çocuklar için yok yok
Çocuklarının yaz aylarını boş oturmak yerine kişisel gelişimine yardımcı olacak aktivitelerle geçirmesini isteyen ...
2008'in düğün trendleri
Düğün davetiyeleri e-postayla gönderiliyor, gecede çalınacak şarkılar blog'larda düzenlenen oylamayla belirleniyor. ...
Teknoloji
Cepte kamera, müzik ve radyo çılgınlığı satışları % 25 artırdı
Cepte fonksiyon tutkusu 2008'de ciroyu yüzde 19, satış adedini yüzde 25 artırdı. 2007'nin ilk 2 ayında 1 milyon 625 bin ...
İnce ekran TV satışı artınca CeBIT Bilişim evlere yöneldi
CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Türkiye'de hızla büyüyen ince ekran televizyon satışlarına kayıtsız kalamadı. ...
Video indirme 2012'de interneti çökertecek
Peş peşe kurulan video paylaşım siteleri ve her gün milyonlarca kullanıcı tarafından büyük miktarda bilginin girildiği ...