kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya'da orman yangınları sürüyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Antalya'da orman yangınları sürüyor
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi yakınlarındaki Göynük Kanyonu'nda önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve ilerleme tehlikesi bulunmayan yangın iç kesimlerde sürüyor.

* ORMAN YANGININDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Park olan kanyonda, daha önceden devrilen ve saha içerisinde bırakılan ağaç gövdelerinin yanış sürelerinin uzun olması nedeniyle, iç kesimlerde yangın devam ediyor.

Kara ekiplerinin bölgenin yakınında ve çevrili alanlarda tedbir aldıkları, yayılma tehlikesi bulunmayan yangının iç kısımlarda hava ve bölgenin şartları nedeniyle bir kaç gün sürebileceği belirtiliyor. Bu arada yangına bir helikopterle havadan müdahale ediliyor.

MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl beldesinde orman yangını çıktı. Karabeli mahallesinde bir tarladaki patozdan çıkan yangın ormana sıçradı. Yangına, 5 uçak, 2 helikopter, 13 arozöz, 2 dozerle müdahale ediliyor. Yangının yerleşim yerleri için tehlike arz ettiği bildirildi.

''RÜZGAR BİR AKSİLİK YARATMAZSA YANGINI KISA SÜREDE SÖNDÜREBİLECEĞİZ''

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesi yakınlarında başlayan orman yangınının yayılma hızının kesildiği, rüzgar yönünü değiştirmezse birkaç saat içinde kontrol altına alınabileceği bildirildi.

Manavgat Kaymakamlığına da vekalet eden Serik Kaymakamı Selami Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra yerden de çok sayıda iş makinesi ve arozözle yangına müdahale edildiğini bildirdi. Kaymakam Altınok, ''Şimdilik yerleşim birimlerinin boşaltılması söz konusu değil.

Fazla bir sorun görünmüyor. Rüzgar bir aksilik yaratmazsa, bizi yanıltmazsa yangını kısa sürede söndürebileceğiz. Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan yangın bölgesinde çalışmaları bizzat yönlendiriyor. Bu konuda deneyimli arkadaşlarımızın görüşüne göre, yangını birkaç saat içerisinde kontrol altına alabiliriz'' dedi.

(AA)