kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Arzuhan Doğan Yalçındağ

'1 yıl sonra ne olacak, sorusu tüm heybetiyle duruyor'

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun böyle sürmesi halinde bir yıl sonra elde 'yönetilmesi çok zor bir Türkiye olacağı'nın altını çizdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'1 yıl sonra ne olacak, sorusu tüm heybetiyle duruyor'
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 24 Mart'ta yayınladıkları bildiride yapılması gerekeni hukuka saygı göstermek, herkes için tam demokrasiyi sağlayacak açılımı gerçekleştirmek olarak açıkladıklarını belirterek o dönemden bugünü değişen sadece durumun daha da ağırlaşması olduğunu söyledi. Yalçındağ, artık, orta ve uzun vadeyi düşünmek bir yana, bundan bir yıl sonrasının bile senaryolara dahil edilmediğini, Türkiye'nin bütün bu yaşananlar ve yaşanacaklardan sonra hangi noktada olacağının düşünülmediğini gördüklerini vurguladı. Yalçındağ, "Oysa önümüzde, (Bundan bir yıl sonra nasıl bir Türkiye ile karşı karşıya olacağız?) sorusu bütün heybetiyle durmakta. Bize göre bunun cevabı açıktır: Durum böyle devam ederse, bir yıl sonra elimizde 'yönetilmesi çok zor bir Türkiye' olacaktır" diye konuştu.

'İÇİŞLERİYLE FAZLA MEŞGULÜZ'
TÜSİAD YİK toplantısında konuşan Yalçındağ, bugün dünya ekonomisinde, küreselleşme sürecinin en sancılı dönemlerinden birini yaşadıklarını belirterek "Oysa Türkiye dünyadaki bu olumsuz gidişatın tam olarak farkında değil gibi gözüküyor ya da içişleri ile çok meşgul. Üstelik, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya bulunduğu riskler, küresel krizlerin yaratacağı etkilerle sınırlı da değil. Bir de bizim, kendi iktisadi kırılganlıklarımız var" dedi. Toplumda tartışma olabileceğini, Anayasa Mahkemesinin kararı da eleştirilebileceğini dile getiren Yaçındağ "Ama Türkiye'nin en yüksek yargı organını 'tanımamaya' varan tepkiler kabul edilebilir değildir. Asıl yapılması gereken bu karardan ders çıkarmaktır" dedi. TÜSİAD Başkanı, yapılması gerekenin tüm kesimlerin özlemlerini, ihtiyaçlarını ve kaygılarını gözetecek bir biçimde toplumsal mutabakatın yeniden sağlanması olduğuna işaret etti. Yalçındağ, mutabakatın herkes için tam demokrasiyi sağlayacak bir Anayasa değişikliğiyle sağlanacağına işaret etti.