Patates köftesi Bulgur bir bardak sıcak suyla haşlanır, kabartılır. Soğan rendelenir, yağla kavrulur, salça konur, bir-iki kere daha çevrilir. Bulgurun üzerine dökülür, patates rendelenir, ince kıyılmış soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber konur iyice yoğrulur. Köfte şekli verilir, yeşillikle servis yapılır.
Malzemeler
* İki haşlanmış patates
* Bir su bardağı bulgur
* Bir kuru soğan
* Bir kaşık biber salçası
* Bir fincan sıvı yağ
* 3 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* Bir limon suyu
* Kimyon, tuz, karabiber Patates köftesi
Yayın tarihi: 18 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.