Bamyalar yıkanır, ayıklanır. 2 su bardağı su, 1 et suyu tableti ile ocağa konur. Kaynayınca bamyalar atılır, 5 dakika kısık ateşte pişirilir. Bir kabın içinde un,yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyu karıştırılır. Biraz suyla açılır. Çorbadan ilave edilir, ılıtıp tencereye yavaş yavaş aktarılır. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir kaşık yağ ve nane kırmızı biberle haşlanır üzerine gezdirilir.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 su bardağı bamya (küçük bamya)
* 1 et su tablet
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 limon suyu
* Tuz
* Tane kırmızı biber
* Taze nane veya
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 kaşık tereyağı
Yayın tarihi: 17 Haziran 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/17/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.