kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çeyrek final coşkusu

Yeni Haber
A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde 3-2 yenerek bir üst tura çıkmasının ardından taraftalar caddeleri şölen alanına çevirdi. Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen taraftarlar sevinçlerini farklı şekillerde ifade ederek trafikteki araçları salladı.


* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

Maçın zaferle sonuçlanmasının ardından vatandaşlar sevinçten kendilerini sokağa attı. Zaman zaman yolu araç trafiğine kapatan vatandaşlar, tezahuratlarda bulundu. Türk bayraklarıyla araçlarının üzerine çıkan taraftarlar, uzun süre eğlendi. Bazı taraftarlar sevinçlerini farklı şekilde göstererek, ilginç hareketler yaptı. Meşalelerin yakıldığı, ilginç görüntülerin oluştuğu eğlencelere yoldan geçen sürücüler de katıldı. Coşkulu taraftarlar seyreden araçları durdurup sallandı. Taraftarların bir yolcu minibüsünü sallaması esnasında yolcular ayakta durmakta zorlandı. Coşkulu taraftarı sakinleştirmeye çalışan polis ekipleri zaman zaman zor anlar yaşadı.



A Milli Takım'ın bir üst tura çıkması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten taraftarlar, "Milli takım 2-0'lık mağlubiyetin ardından sonucu 3-2'li galibiyete getirmeye bildi. Elemelerdeki bütün takımları yenerek, Avrupa Şampiyonu olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA MİLLİ COŞKU

Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni yenip Çeyrek Final'e yükselmesi Türk Milleti'ni sokağa döktü. Maçın 76. dakikasına 2-0 yenik giren Milli Takım'ın son 15 dakikada 3 gol atıp Çek Cumhuriyeti'ni turnuva dışına itmesi coşkuya ayrı bir önem kattı. İstanbul'da kahvehanelerde maç seyreden vatandaşlar maçın son düdüğüyle bulundukları yeri karnaval yerine çevirdi. Taksim Meydanı'na ise binlerce vatandaş akın etti. Taksim'deki bazı otellerden dansözler çıkıp vatandaşların coşkusuna katıldı.

Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası grup elemeleri son maçında Çek Cumhuriyeti'ni son 15 dakikada attığı gollerle 3-2 yenerek Çeyrek Final'e yükselmesi Türkiye'de sevinçle karşılandı. İstanbul'da kahvehane ve nargile salonlarında maçı seyreden vatandaşların karamsarlığı Arda'nın golüyle ümide dönüştü. Ardından gelen Nihat'ın 2 golü ise vatandaşları coşturdu. Tezahuratlarla kendinden geçen vatandaşlar maçın hemen sonrasında Taksim Meydanı'na akın etti. Taksim Meydanı bir anda karnaval yerine döndü. Galibiyeti ve Çeyrek Final'i coşkuyla kutlayan binlerce vatandaş davul zurna eşliğinde oynadı.
The Marmara Oteli'nden çıkan bir dansöz dans gösterisiyle coşkuya katılırken, otel görevlileri şampanya patlattı. Bazı vatandaşlar ise maçtan hemen sonra araçlarına binerek galibiyeti Türk Bayrakları eşliğinde tur atarak kutladı. Sokağa taşan milli coşku tüm hızıyla devam ediyor.

ANKARA'DA ÇEYREK FİNAL COŞKUSU

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni yenip bir üst tura çıkması Ankarlıları da sokağa döktü. Maç bitimiyle sokaklara akın eden vatandaşlar büyük coşku yaşadı.



Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası grup elemeleri son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Çeyrek Finale yükselmesi Ankara'da coşkuyla karşılandı. Hakemin düdüğüyle birlikte kahvehanelerden ve evlerinden çıkan yüzlerce vatandaş, sokakları karnaval yerine çevirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrak'ları ile Güvenpark'a akın etti. Milli Takım lehine tezahürat atan vatandaşlar, burada gönüllerince eğlendi.
Bazı vatandaşlar, araçlarıyla caddelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Araçlarının camlarından sarkan ve araçlarına Türk Bayrağı asan vatandaşların coşkusu tüm Ankara'yı etkisi altına aldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu Güvenpark'ta bulunan bir grup minik taraftar ise dikkat çekti. Minik taraftarlar Türk bayrağı sallayarak galibiyeti kutladı.

BURSALILAR ÇEYREK FİNAL SEVİNCİNİ SOKAKLARDA KUTLADI

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkması Bursa'da da büyük sevince neden oldu.

Maçın bitimiyle birlikte araçlarıyla ve yaya olarak caddelere çıkan Bursalılar Atatürk Caddesi'ne akın ederken, şehrin muhtelif yerlerinden çok sayıda silah sesleri yükseldi. Ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar, araçlarıyla şehir turu attı. Bu arada bir grup vatandaş, Atatürk Caddesi'nde trafiği kapattı. Yol kesilince, kutlama için Atatürk Anıtı'na gelmek isteyen Bursa Valisi Şahabettin Harput'un aracı da trafiğe takıldı.

Bu arada Merkez Yıldırım İlçesi'nde haaya rastgele ateş açanların silahından çıkan kurşunlar bir eve isabet etti.

DİYARBAKIR'DA MİLLİ COŞKU

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu'ndaki Türkiye, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Diyarbakırlılar sokağa döküldü.

Milli Takımın 2-0'dan maçı 3-2 kazanması Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı. Türk Bayrakları'nı alarak sokağa çıkan vatandaşlar, araçlarıyla uzun konvoylar oluşturdu. "En büyük Türkiye" sloganları atan vatandaşlar, zaferi şehir turu atarak kutladı. Diyarbakır'ın en işlek caddesi Ofis'te gençler de bir araya gelerek galibiyetin sevincini yaşadı.

Kimi bayanlarda araçlarıyla Milli Takımı'n galibiyet sevincine ortak oldu. Türk bayraklarının asıldığı üniversiteli öğrencilerin kaldığı yurtta da sevinç vardı. Kutlamalar zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Polisler, trafiğin aksamaması için yoğun çaba gösterdi.

BURSA'DA ÇEYREK FİNAL COŞKUSU

A Milli Takım'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni Arda ve Nihat (2) golleriyle 3-2 yenerek çeyrek finale çıkması Bursa'da da büyük sevince neden oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokağa dökülen binlerce Bursalı gecenin ilerleyen saatlerine kadar çeyrek final sevirncini yaşadı. Tüm uyarılara rağmen maçın bitiş düdüğüyle birlikte şehir genelinden çok sayıda silah sesi duyuldu, bazı evlere kurşun isabet etti.

Maçın bitimiyle birlikte araçlarıyla ve yaya olarak caddelere çıkan Bursalılar Atatürk Caddesi'ne akın ederken, şehrin muhtelif yerlerinden çok sayıda silah sesleri yükseldi. Ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar, araçlarıyla şehir turu attı. Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce Bursalı, zaman zaman caddeyi trafiğe kapattı.

Polisin devreye girmesiyle trafik yeniden açılırken Saat Kulesi'ne çıkan bazı taraftarlar ise meşaller yaktı. Bursasporlu taraftarlar timsah yürüyüşünü yapmayı ihmal etmezken Altıparmak, Cumhuriyet, Haşim İşcan, Çekirge ve Atatürk Caddesi tamemen tarfik dururken polis ekipleri zor anlar yaşadı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, 'Silah atılıyor' ihbarları ile adeta kilitlendi. Merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde bir evin bahçesinde 14 milimetre çapında bir tabanca ele geçirilirken merkez Yıldırım ilçesinde de bazı evlere kurşun isabet etti. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlatırken Ertuğrulgazi Mahellesi'nde bir kişi bıçakla yaralandı. Zanlı gözaltına alınırken olayın neden kaynaklandığı öğrenilemedi.

Polis, silah atıldığı yönündeki tüm ihbarları değerlendirirken şehrin özellikle doğusundan çok sayıda silah sesi yükselmesi vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.

KAYSERİ'DE ÇEYREK FİNAL COŞKUSU

Türkiye A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale Kayseri'de coşkuyla kutlandı.

Türkiye A Milli Takım'ının Çek Cumhuriyetini yenerek Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Kayseri'de coşkuyla kutlandı. Maçın ardından ellerine Türk bayraklarını alan futbolseverler Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi'ni karnaval alanına dönüştürdü.
Kutlamalara araçlarıyla katılan vatandaşlar da konvoy halinde korna çalarak coşkuya ortak oldu. Kutlamalar nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Sivas Caddesi yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı.

Zaman zaman beklenmedik kazalarında gözlendiği kutlamalar sabaha kadar devam etti.

AJANSLAR