kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Medair ile Calypso birlikte uçuracak
ESAS Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Medair, Calypso Helikopter ile yaptığı işbirliği ile Antalya'ya gelen turistlere helikopterle otele transfer ve gezi turları yaptıracak. Antalya Rixos Premium Belek'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Medair Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız, düzenlenen işbirliğiyle Antalya'ya gelen turistlere helikopterle havaalanı-otel, otel-havaalanı transferleri ile gezi ve turlar yaptırmayı istediklerini söyledi. Etem Emre Yıldız, "Bizler de Antalya'da bu uçuşları yapacağız. 10 dakikalık uçuş yapacağız, 99 Eurodan kişi başı uçacak. 1 saatlik uçuş ücretini bin 500 Euro'dan vereceğiz"

'10 numaralı yağ vergi kaybettiriyor'

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Canan Ediboğlu, 10 numara yağın akaryakıt olarak kullanılmasının, yaygınlaştığını ve motorin satışlarında artış gerçekleşemediğini bildirdi. Akaryakıttan elde edilen vergi gelirlerinin sürekli arttığını, 2007'de sağlanan dolaylı vergiler toplamının 26 milyar YTL olduğunu aktaran Ediboğlu, sektörün, yüksek vergilerin neden olduğu fiyat farkları nedeniyle ortaya çıkan "10 numara yağ'' sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. İstasyon dışı alanlarda '10 numara yağ', motorin yağı ve benzeri isimler altında yürütülen bu kayıt dışı faaliyetler, kamyon garajlarında, sanayi sitelerinde ve yol boylarında gerçekleştiriliyor.

Yapı Kredi, bankacılık akademisi kuruyor
YAPI Kredi Bankasının, 2007'de şube artışı ile başlayan büyüme stratejisine uygun kaliteli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere, Bankacılık Akademisi kuracağı bildirildi. Yapı Kredi Bankasından yapılan yazılı açıklamada, 2009'un ilk çeyreğinde eğitime başlaması planlanıyor. 5 milyon Euro yatırım yapılarak Gebze'de kurulduğu belirtilen merkezin haftada 2000'e yakın çalışana hizmet vereceği düşünülüyor. 12 bin metrekarelik alanda 40 derslikten oluşan akademi günde bin 500 kişiye eğitim verme kapasitesi bulunacak.