kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

"Yaygara gereksiz liste gelirse KEY'i hemen öderiz"
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları konusunda kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi. Şimşek, FİSKOBİRLİK Entegre Fındık İşleme Tesisleri (EFİT) Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, KEY ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusu üzerine, ödemeler için tamamen teknik sebepten dolayı 2 ay uzatma istendiğini belirtti. Ancak bu durumun, uzatma zamanının tümünün kullanılacağı anlamına gelmediğini ifade eden Şimşek, şunları söyledi: Yasal olarak bu hak vardı ve teknik sebeplerle benden talep edildi. Aslında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelen bilgi eksiklikleri söz konusu olduğu için 'bunları da tamamlayalım, herkese hakkını verelim' gibi bir kaygı vardı. Şimdi o listelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Bir hafta veya 3 gün sonra Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili bilgilerin tümünü aktarırsa ödemeye başlarız. 1987'den bugüne istatistik yapmamışsınız, son noktaya gelmişsiniz, 1 ay gecikti diye yaygara koparmamak lazım. Ama illa bu iki aylık süreci beklemek zorunda değiliz. Yakın zamanda bize listeler gelirse hemen öderiz. Bunun için bir kaynak sorunu yok."

Eroğlu: Kyoto'nun ekonomiye maliyeti hesaplanıyor
Tüm sektörlerde şirketlerin enerji verimliliği ve karbon emisyonunu azaltmak için harekete geçmesini gerektiren Kyoto sözleşmesini imzalama kararı alan Türkiye'de, Koyoto'nun ekonomiye maliyeti çıkarılıyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olmasının ekonomiye maliyetinin henüz hesaplanmadığını, bunun için bir proje başlattıklarını bildirdi. ANKA'nın, Kyoto Protokolü'nün Türkiye'ye etkisine ilişkin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Kyoto Protokolü'ne taraf olunması halinde 2012 yılına kadar herhangi bir yükümlülük alınmayacağının altını çizdi. 2012 sonrası dönemin önümüzdeki 1.5-2 yıllık süreç içinde müzakere edileceğini belirten Eroğlu, Kyoto Protokolü tarafından öngörülen azaltım ya da sınırlama yükümlülüğü için Türkiye'nin potansiyellerinin belirleneceğini kaydetti. Eroğlu, "Türkiye'nin kendi özel şartları ve alabileceği yükümlülükleri yerine getirme potansiyeli doğrultusunda yükümlülükler belirlenecek" dedi.

1 yılda 2 bin 100 Alman şirketi Türkiye'ye yatırım yaptı
Türkiye ile Almanya arasında ticaret hacmi 30 milyar Euro'ya, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketi sayısı da 3 bin 300'e yükseldi. Türkiye'ye en büyük ekonomik partner olarak gördüklerini belirten Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Türkiye'deki yabancı yatırımcılar konusunda Almanya'nın ilk sırada yer aldığına işaret ederek, şunları söyledi: "Son 2 yılda yatırımlarda yüzde 50 artış yaşandı. Türkiye'de 1980 yılına kadar sadece 24 alman firması faaliyet gösteriyordu. Geçen yıl 2 bin 100 Alman şirketi yatırım yaptı. Bu sayı 3 bin 300'e yükseldi. Bunlar, mevcut bir şirket satın alınması veya ortaklıklar değil istihdam oluşturan yeni yatırımlar. Son yıllarda büyük Alman firmalarının yanı sıra orta ölçekli işletmeler de Türkiye'de yatırım yapmaya başladı." Cuntz, Almanya-Türkiye arasında 2000 yılında 12.2 milyar dolar olan ticaret hacminin de 2008'de 30 milyar Euro'ya doğru ilerlediğini bildirdi.
Haberin fotoğrafları