kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hollanda sistemi

FATİH DOĞAN
Turnuvaya 4-3-3 ile gelen; Portekiz maçında 4-1-4-1'e dönen; İsviçre maçını 4-4-2 ile kazanan Milliler, Çek maçında yine sistem değişitiriyor. Yeni diziliş Hollanda'nın uyguladığı 4-2-3-1..
Milli Takım teknik patronu Fatih Terim, hazırlık kamplarından beri sistem arayışını sürdürüyor. Turnuva öncesinde "4-3-3 oynayacağız" diyen ve nokta santrforsuz bir diziliş deneyen Terim, Portekiz maçına 4-1-4-1 ile çıkmış; ancak bu dizilişin defansif yönünün baskın olması ve Nihat'ın nokta santrfor oynayamaması nedeniyle ayyıldızlılar mücadelede bir varlık gösterememişti. İsviçre maçına yine 4-1-4-1 ile çıkan ancak bazı oyuncuları değiştiren Terim, 1-0 geride başlanılan 2. yarıda 4-4-2'ye dönüp maçı çevirmişti.

EN UÇTA SEMİH OLACAK
Tecrübeli hoca, takımını Çekler karşısında 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya sürecek. Hollanda'nın başarıyla uyguladı bu sisteme göre Türkiye, geri dörtlünün önünde Topal-Aurelio ile sahaya çıkacak. İlerideki son adam, büyük ihtimalle Semih olacak. Nokta santrforun arkasındaki üçlüyü ise Arda-Tuncay ve Nihat'ın oluşturması bekleniyor. Tuncay'ın yerine Nihat'ın geçmesi ve Kazım'ın oynaması da bir diğer ihtimal.