kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Polisin çocukları çatıya çıkarması, baba Suat A.’yı ikna edemediği gibi daha fazla sinirlenmesine neden oldu.

Babanın 'intihar şov'una çocukları figüran yaptılar

Sinan AYDIN SABAH
İki çocuğunun ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba, inşaata çıktı. Polis diğer çocuklarını eli bıçaklı babanın yanına getirdi. Çocuklar gözyaşına boğuldu..
Erzurum'da 3 yıl arayla 4 çocuğundan ikisini Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde kaybeden Suat A. (32), çocuklarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarak intihar için 6 katlı inşaata çıktı. İshal ve yüksek ateş nedeniyle hastaneye getirdiği çocuklarının kobay olarak kullanıldığını öne süren Suat A.'yı ikna için, eşi ile 3 ve 4 yaşlarındaki diğer çocukları olay yerine getirildi. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ın polislerle yaptığı telefon görüşmesi sonrası, babanın çocukları gösterilerek ikna edilmesine karar verildi. Suat A.'nın eşi ve iki çocuğu çatı katına çıkarıldı. Babalarını çatının ucunda elinde bıçakla gören çocuklar, korkudan çığlıklar atarak ağlamaya başladı. Polislere bağırarak, "Götürün çocuklarımı. Beni böyle görmesinler" diyen baba, ikna olmadı. Bir süre sonra babalarına bakamadıkları için başlarını çevirip ağlamayı sürdüren çocuklar, 15 dakika intihar şovunu izlemek zorunda bırakıldıktan sonra babanın tepkisi üzerine bir alt kata indirildi.

İŞ VAADİYLE AŞAĞI İNDİRİLDİ
Polisler, ağlamaya devam eden çocukları meyve suyu ile susturmak istedi. Eşini ikna etmek için çatı katında kalan Semiha Aydın'ın sözleri de eşini ikna etmedi. Çocuklarının ölümünden sonra işini de kaybettiğini, şu an işsiz olduğunu söyleyen Suat Aydın, yaklaşık 2 saatlik bir eylemin ardından polislerin iş bulma sözü vermesi üzerine aşağı indi. Aydın, ifadesi alınmak üzere Tebrizkapı Karakolu'na götürüldü. İntihar girişimi sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Kentte sık sık binaların çatılarına çıkarak intihar girişimlerinde bulunan ve son olarak iki gün önce yine intihar girişiminde bulunan Osman Güllük (19), olay yerine gelerek şahsı ikna etmek için çatıya çıkmak istedi. Adı "İntihar Osman"a çıkan Osman Güllük, 2 kat çıktıktan sonra aşağı indirildi.
Haberin fotoğrafları