kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSYANA DÖNÜŞTÜ ... Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yakalanan göçmenlerin kaldığı misafirhanedeki tartışma kanlı bitti.

Göçmen misafirhanesi isyan etti: 1 ölü, 5 yaralı

Murat SAVAŞ / SABAH
Kırklareli'ndeki misafirhanede bir grup kaçak iki polisi rehin alarak isyan çıkardı. Çatışmada bir kaçak öldü, iki polis ile üç göçmen yaralı..
Kırklareli Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi'nde kalan kaçak göçmenler önceki gece isyan çıkardı. İlk müdahale eden iki polis memurunun silahlarını alan isyancılar polis memurlarını da rehin aldı. Polisler, isyancıların elinden kurtulurken, isyancılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Somalili bir kişi öldü, ikisi polis, toplam 5 kişi yaralandı. Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre olay şöyle gelişti:

TARTIŞMA BÜYÜDÜ
Kırklareli kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan göçmen misafirhanesinin televizyon salonunda maç seyreden kaçaklar arasında tartışma çıktı. Olaya müdahale etmek için içeri giren iki polis memurunun silahlarını alan kaçaklar, polisleri de rehin aldı. İsyan başlatan grubun elinden kurtulan iki polis memuru dışarı çıkarken kentten gelen destek kuvvetle birlikte isyanı bastırmaya çalışan polis ekipleri jandarmadan da yardım istedi. Megafonlarla uyararak isyanın bitmesi yönünde çağrıların yapılmasının ardından bir grup kaçak göçmen çağrıya uyarak teslim oldu. Teslim olan grup tahliye edilirken, Somali uyruklu Adam Terrey ise yanında bulunan diğer kaçaklarla birlikte polislerden gasp ettikleri silahla polislere ateş açtı. A ve B blok arasındaki kapıyı kıran kaçaklardan Adam Terrey ateş açarak dışarı çıkıp, kaçmaya başladı. Polisin dur ihtarına rağmen kaçmaya devam eden bu kişiye telefon kulübesine tırmanarak kaçmaya çalıştığı sırada uyarı ateşi açıldı. Açılan ateş sonucu telefon kulübesinden düşen göçmen etkisiz hale getirilirken, başından vurularak yaralandığı belirlendi. Olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bu kişi hayatını kaybetti.

NAKİL YAPILDI
İsyan sonrası diğer kaçaklar başka bloklara nakledilirken, Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi'nde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Misafirhanede kalan yaklaşık 174 kaçağın Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yakalandığı, sınır dışı edilmek üzere burada bekletildikleri belirtildi.
Haberin fotoğrafları