"Kıbrıs," denilince ilk akla gelen şeyler biri tabii ki hellim. Burada hellimli salata, hellimli tost, hatta hellimli pizza bile yiyebilirsiniz. KKTC'nin en önemli ihraç mallarından biri. Ama son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlandı. Tuzluca bir peynir olan hellim, yağsız tavada kızartılıp yeniliyor. Yapılırken, bol tuzla salamurlandığı için oldukça da uzun ömürlü oluyor. KKTC'de her köşe başından veya havaalanında uçağa binerken bile bir paket alabilirsiniz. Kıbrıslıların en büyük şikayetlerinden biri, Kıbrıslı Rumların hellimi, 'hallumi' adıyla sahiplenilmeye çalışmaları.
Yayın tarihi: 11 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/11//haber,5CA0AD89D6174011BFB691D6CE4F52A4.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.