kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran İsrail'i uyardı: Acı cevap veririz

Yeni Haber
ABD ve İsrail'in kendisine saldırı düzenleyeceği yönünde hakkında pek çok iddia ortaya atılan İran yönetimi, İsrail'e sert bir uyarıda bulundu. İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, İran'a nükleer programından doları bir saldırı düzenlemeleri halinde İsrail'e "çok acı bir cevap vereceklerini" söyledi.

İsrail Ulaşım Bakanı Şaul Mofaz, geçtiğimiz Cuma günü bir gazeteye yaptığı açıklamada BM'nin İran'a uyguladığı yaptırımların başarısız olmasının, İran'a saldırıyı kaçınılmaz kıldığını söylemişti.

Bugün bir İran gazetesinde açıklamaları yer alan Neccar, Mofaz'ın açıklamalarının sorulması üzerine "Silahlı kuvvetlerimiz en hazır şekilde, eğer birisi bu tür aptalca bir işe kalkışmak isterse vereceğimiz cevap çok acı olur" dedi.

Bazı İsrailli politikacılar ise Mofaz'ın, kendi siyasi isteklerini ilerletmek için bu tür açıklamalar yapmakla suçlamışlardı.

Neccar da İsrailli politikacılar her zaman bu tür "aptalca iddialarda bulunduklarını" dile getirdi.

ABD ve İsrail, İran'ı gizlice nükleer silah üretmekle suçluyor. İran ise çalışmalarının enerji üretmek için ve barışçıl olduğunu savunuyor. BM Güvenlik Konseyi şimdiye kadar İran hakkında 3 kez yaptırım kararı aldı.