kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hamdi Akın

Büyükdere'de 'Şanzelize' planına belediyeden 'Sağlığı bozar' yanıtı

MENEKŞE ATASELİM
Büyükdere Caddesi'nde Levent Loft projesini gerçekleştiren Hamdi Akın, caddenin araç trafiğini yer altına taşımayı önerdi. İMP, pahalı bulduğu plana karşı çıktı: "Trafiği tünelin içine çekmek insan sağlığını bozar"..
Ülker şirketlerinden Sağlam İnşaat ile İstanbul'un rezidans cenneti Büyükdere Caddesi'nde Levent Loft'u inşa eden Akfen'in patronu Hamdi Akın, caddeyi araç trafiğine kapatmayı önerdi. Akın, Levent Loft- Bahçe isimli devam projesinin tanıtım toplantısında, "Bu ayrıcalıklı bölgede en büyük handikap trafik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile trafiğin yer altına alınmasını görüşüp proje çizdirmeyi teklif ettim" dedi. "Bölgedeki projeler Türkiye'de alışılegelmiş işler değil" şeklinde konuşan Akın, trafik sorununu çözmek için herkesin olağanüstü çaba harcadığını kaydetti. Akın, pek çok yerin yürüme mesafesinde olmasına rağmen insanların ulaşım zorluğu yaşadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Garanti Bankası'nın binasından Sapphire'e kadar trafiğin yer altına alınması için İBB de ciddi çalışmalar yapıyor. Kısa süre sonra açıklarlar diye düşünüyorum. Benim de belediyeye projeyi çizdirme gibi bir teklifim oldu. Kendim bizzat ilgileniyorum. Çünkü burası halihazırda ve planlanan projeleri taşıyabilecek altyapıya sahip değil. Belki o zaman caddeye adım atar atmaz arabalarla karşılaşma çilesi biter. Şu anda ekonomik bağlantı yok. Oysa trafik kalkarsa burası kafeleri ve alışveriş merkezleri ile Şanzelize (Champs Elysee) gibi bir yer olur."

'HAVA KİRLİLİĞİ OLUR'
Teklifi değerlendiren İBB'ye bağlı İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) ise teklifi 'riskli' buldu. İMP Ulaşım Master Planı Bölüm Yöneticisi Murat Çelik, konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: "Henüz bize ulaşmış bilgi yok. Son derece ciddi bir karar. Trafik etki etüdü yapılmalı. Böyle radikal bir kararın etkisi riskli olur. Sıcak bakılacağını sanmam. Çok pahalı bir iş olacağı kesin. Bir kere bağlantılar nasıl sağlanacak? Ayrılma ve katılmalar var o yolda. Ciddi hava kirliliği de olur."
Haberin fotoğrafları