Margarini eritip, üzerine sıvıyağ ilave edin. Bu yağı aldığı kadar unla yoğurup, hamur haline getirin ve tepsiye yayın. Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine, çekirdeklerini çıkardığınız kirazları dizin. Süt, şeker, un ve vanilyayla muhallebi pişirip, soğutun. Soğuduktan sonra içine dört adet yumurtayı kırıp, mikserle çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi tepsideki hamura dökün ve fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Dilim dilim keserek servis yapın.
Malzemeler 5 Kişilik
* 1 lt. süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 4 adet yumurta
* 125 gr. margarin
* 1/2 çay kaşığı vanilya
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 komposto kasesi kiraz
* Bir miktar un
Yayın tarihi: 29 Mayıs 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/29/gny/haber,C93DC44A299345FEBB013EE79EA11DD2.html
Tüm hakları saklıdır.